Naša kuchyňa ako pomoc pri kožnom probléme: Tieto SLOVENSKÉ potraviny zaberajú na kurie oká!

Zdroj: gettyimages.com
2020-10-22 06:00:00

Čo viac znepríjemní nosenie obľúbených topánok, než kurie oko, ktoré sa objaví vtedy, keď to najmenej čakáte? Tento boľavý výstupok na koži nôh zvyčajne vznikne pri nosení nepohodlnej obuvi. Ako sa ho zbaviť pohodlne a rýchlo? 

Zatiaľ čo vy sa tešíte novému úlovku v podobe lodičiek, vaša koža trpí. Nie je snáď nikoho, kto by aspoň raz v živote nebojoval s kurím okom. Týka sa aj mužov, stačí, ak majú nevhodnú obuv a problém je na svete. Kožný výstupok žltej farby, veľký okolo 1 cm, býva dosť bolestivý, za čo môže stvrdnutá koža, ktorá tlačí na kosť. 

Čítajte tiež: DEMENCIA sa môže ohlásiť mesiace dopredu: VAROVANIE, ktoré vás včas upozorní

Domáci recept na kožný problém

Prvou účinnou a spoľahlivou pomocou sú gélové náplasti z lekárne. Obsahujú kyselinu salicylovú, ktorá sa postará o zmäkčenie tvrdej kože. Ak však nemáte po ruke tieto náplaste a z nejakého dôvodu nemôžete ísť do lekárne, prichádzajú na rad domáce prostriedky, ktoré by mohli pomôcť. Osvedčeným je kombinácia cibule a octu!

Hoci patrí k babským receptom, pri ktorých treba byť opatrnejší a ktoré nezaručujú vyriešenie určitého zdravotného problému, tento vraj funguje. Ide o obyčajný obklad z cibule a octu. Dvoch potravín, ktoré tvoria základ slovenskej kuchyne. Odkrojte plátok cibule a niekoľko hodín ho máčajte v octe. Večer ho potom pripevnite obväzom na miesto, kde máte kurie oko. Ráno obväz odstráňte a umyte si dôkladne nohy. Opakujte každý večer, kým sa jadro kurieho oka nevylúpne. Odumretú kožu odstráňte aj pomocou pasty, ktorú tvorí soľ a trstinový cukor.

Fotogaléria


Tagy:
koža zdravie noha prevencia kurie oko

2020-10-22 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia