Dajte si túto ZELENINU na vlasy a čakajte na výsledok: Po 2 týždňoch obnovená koruna krásy!

Zdroj: gettyimages.com
2020-10-11 06:00:00

Hoci pri krájaní vás cibuľa rozplače, ak ju použijete na vlasy, nastane pravý opak. Táto zelenina totiž dokáže hotové divy s korunou krásy. Ocenia ju hlavní, ktorí bojujú s vypadávaním vlasov!

Strata vlasov, známa ako alopécia, nie je len obyčajný povrchový detail. Vypadávanie vlasov je citlivá záležitosť, veď kto by netúžil po krásnej dlhej a hustej hrive? Aj preto sa mnohí nechajú opantať rôznymi sľubmi a skúšajú všetky možné recepty, aj prírodného charakteru, ktoré by im prinavrátili korunu krásy. 

Čítajte tiež: Čo dokážu DATLE, ak ich budete jesť v určitom ČASE? Úžasná PREMENA v tele!

Sľub rýchleho vyriešenia problému im však prinesie akurát tak nepríjemné vedľajšie účinky, ktoré stav ešte zhoršia a prázdnu peňaženku. Existuje však jedna osvedčená metóda, ktorá prináša výsledky! Najlepšie na tom je, že nejde o žiadny výmysel a je podložená výskumom.   

Ako na cibuľový šampón? 

Podľa vedcov môže mať aplikácia šampónu na báze cibule na pokožku hlavy za následok rast vlasov! Potvrdila to štúdia publikovaná v časopise Journal of Drug Delivery and Therapeutics, ktorá skúmala schopnosť cibule na rast vlasov. 

Vedci vytvorili cibuľový šampón nasledujúcim postupom:

  1. Pripravili si 100 gramov hlavičiek čerstvej cibule.
  2. Nakrájali ich na malé kúsky a príp. použili kuchynský robot na ešte menšie časti cibule.
  3. Precedili cibuľový extrakt cez utierku či sitko.
  4. Potom pridali extrakt z cibule (stačí menšie množstvo, len pár mililitrov) do prírodného šampónu s kokosovým, ricínovým a eukalyptovým olejom.

Zistili, že pri aplikácii na pokožku po dobu piatich minút (oveľa dlhšie ako váš obvyklý šampón) zmes nedráždi pokožku. Podstatné bolo aj to, že cibuľový šampón podporuje rast vlasov! Vlasovým folikulom poskytne výživné látky a taktiež hydratuje vlasy a pokožku hlavy. Nejde však o najnovšie zistenie, keďže sa už objavili dôkazy, ktoré preukázali použiteľnosť cibule na vlasy. 

Účinky už po dvoch týždňoch

Štúdia publikovaná v časopise Journal of Dermatology testovala účinnosť surovej cibuľovej šťavy pri liečbe nepravidelnej alopécie areata v porovnaní s vodou z vodovodu. Pri alopécii areata sa zvyknú náhle objaviť jedna alebo viac okrúhlych prázdnych miest na pokožke hlavy, čím sa postupne vytvára plešatosť.

Účastníci boli rozdelení do dvoch skupín: prvá skupina si na pokožku hlavy aplikovala cibuľovú šťavu a druhá skupina si dávala len vodu. Obom skupinám sa odporúčalo, aby liečbu aplikovali dvakrát denne počas dvoch mesiacov. Opätovný rast koncových hrubých vlasov sa začal po dvoch týždňoch liečby surovou cibuľovou šťavou. Po štyroch týždňoch bol opätovný rast vlasov pozorovaný u 17 pacientov a po šiestich týždňoch to bolo už u 20 pacientov. V skupine s vodou bol opätovný rast vlasov zjavný iba u dvoch pacientov po ôsmich týždňoch liečby.

Fotogaléria


Tagy:
vlasy šampón cibuľa vlasy

2020-10-11 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia