STOP nosovým kvapkám: Jedinečný trik, ako uvoľniť upchatý nos za 20 sekúnd

Zdroj: gettyimages.com
2020-10-07 06:00:00

Dá sa prežiť, no je to poriadna otrava. Upchatý nos, teda neschopnosť voľne dýchať oberá o pohodu a navyše medzi ľuďmi nepôsobí najlepšie, keď človek smrká a žmolí v rukách vreckovku. Ako uvoľniť nos v priebehu pár sekúnd bez použitia nosových kvapiek? 

Pomoc z lekárne je najčastejšou cestou, ako docieliť voľné dýchacie cesty. Má však svoju odvrátenú stránku. Časté používanie nosových kvapiek vedie k nadmernému vysušovaniu nosovej sliznice, preto sa nesmie užívať dlhodobo. Potom prichádza na rad naparovanie či konzumácia cibule.

Existuje však aj iný spôsob, ako uvoľniť dutiny. Podľa lekára Alana Mandella sa vám to podarí už za 20 sekúnd. Aby toho nebolo málo, táto metóda pomôže aj s nepríjemnými sprievodnými javmi, ktoré upchaté dutiny spôsobujú. 

Čítajte tiež: Čo dokážu DATLE, ak ich budete jesť v určitom ČASE? Úžasná PREMENA v tele!

Ako na to?

V prvom rade si uvoľnite ľavú dutinu. Palcom na ľavej ruke tlačte na spodok lícnej kosti smerom hore a k uchu. Súčasne ukazovákom a prostredníkom pravej ruky tlačte 10 sekúnd na ľavú stranu nosnú kosť. Potom opakujte s ľavou rukou a pravou dutinou. Ak nepociťujete žiadnu zmenu k lepšiemu, zopakujte postup niekoľkokrát. Týmto spôsobom sa stimulujú nervové zakončenia v oblasti prínosových dutín. Dobrým znamením, že došlo k prekrveniu je, keď vám začne tiecť nahromadená tekutina. 

Takto si uvoľníte upchatý nos už za 20 sekúnd, čo sa hodí hlavne v jesennom a zimnom období, kedy je riziko prechladnutia a nádchy vysoké. 


Tagy:
zdravie liečba upchatý nos nosové kvapky

2020-10-07 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia