Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nevinný ZLOZVYK, ktorým urýchľujete MASTENIE vlasov: Bežná vec ako škodca bohatej hrivy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Z domu odchádzate s krásnou hustou hrivou, o pár hodín sa vraciate domov s mastnými vlasmi. Ako je to možné? Zrejme im niečo škodí. Môže byť za tým každodenný zlozvyk, ktorým si riedke a olejové pramene vlasov doslova spôsobujete!  

Na pokožke hlavy neustále prebieha produkcia mazových žliaz, ktorá sa nedá zastaviť. Ide o prirodzený proces. Stáva sa, že niekedy dochádza k zvýšenej tvorbe kožného mazu, za čo môžu hormóny. Napríklad pred menštruáciou je hriva o niečo mastnejšia ako po iné dni. Na vine však môžu byť, na prvý pohľad, nevinné zlozvyky, kvôli ktorým sa vlasy mastia rýchlejšie. Stačí si ich len uvedomiť a skoncovať s nimi, čo sa hneď odrazí aj na kvalite vlasov. 

Čítajte tiež: Má blízko k olivám a pripomína dovolenku: Stredomorská pochúťka aktivuje činnosť SRDCA a MOZGU!

Vlasy sa mastia a sú poškodené

Vlasy ponechané v cope možno považovať za praktické. Nezavadzajú vám pri pohybe, sú na svojom mieste a vy ich nemáte na tvári. Navyše, ide o účes, ktorý dobre vyzerá. Jednoducho si ich vyčešete, spojíte gumičkou a v priebehu minúty vyzeráte upravene. Hoci to na prvý pohľad vyzerá dobre, vlasy v skutočnosti trpia! Ak mávate vlasy často v cope, maz sa môže zamotať pod gumičkou. Nerozloží sa rovnomerne ku končekom a korienky sa mastia rýchlejšie. Platí, že čím pevnejšie ich máte zopnuté, tým horšie pre ne, keďže sa vám môžu začať lámať, čo potvrdzuje Don Bewley, spoluzakladateľ Eufora International na webe bustle.com

Nevinný ZLOZVYK, ktorým urýchľujete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

U vlasov vo vrkoči je to ešte dvojnásobnejšie! Ak ich takto mávate často zopnuté, príčina ich mastenia je jednoznačná. Je to aj tým, že vlasy príliš priliehajú ku pokožke a maz sa na nich veľmi ľahko zachytí. Najlepšie je vyzdvihnúť korienky od pokožky hlavy, takže v tomto prípade predstavuje vyšší cop menšie zlo. Obvykle však bývajú takto vlasy zachytené napevno v gumičke, čo by ich mohlo poškodiť. 

Ako im pomôcť? 

Najideálnejším riešením je účesy pravidelne striedať. Nechávajte ich však častejšie rozpustené, aby mohli voľne dýchať. Nezabúdajte na to, že rovnako ako zvyknete vy oddychovať, relax potrebujú aj vlasy. Ak chcete mať vlasy v cope, podľa Dona Bewleya treba mať správnu gumičku. Stopku majú tie gumenné a taktiež gumičky s akýmkoľvek kovovým zapínaním. Najlepšie sú tie vyrobené z hladkej látky. 

Zrejme vás presvedčí vyjadrenie odborníka, ako veľmi gumičky poškodzujú vlasy: „Myslite na vlasy ako na pneumatiky na aute. Gumičky vás môžu doviezť k plešateniu.“

Viac o téme: ZdravieMastné vlasyVlasy GumičkaVlasy v cope
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9