Oplatí sa piť väčšie množstvo VODY? Čo všetko môžu tekutiny v našom tele ZMENIŤ

Zdroj: gettyimages.com
2020-09-12 06:00:00

Vyzerá vaša pokožka mdlo a nezdravo? Možno je to preto, lebo málo pijete. Pitný režim je rovnako dôležitý ako zdravá výživa. Ľudia však na pravidelnú hydratáciu zabúdajú.

Krajšia pleť vďaka hydratácii

Štúdia ukázala, že minimálne dvaja z desiatich ľudí, sú tak zaneprázdnení, že zabúdajú piť, ako sa píše na thesun.co.uk. Výskum, ktorého sa zúčastnilo 2-tisíc Britov odhalil, že v priemere vypijú 5 pohárov denne, no 28 percent z nich priznalo, že nie vždy sú dostatočne hydratovaní. Niektorí respondenti uviedli, že pijú menej, pretože nepociťujú smäd, iným nechutí voda z vodovodu. Robia však veľkú chybu. Viac ako štvrtina opýtaných totiž uviedla, že mala oveľa čistejšiu a napnutejšiu pokožku v dňoch, keď pili viac vody. Rovnako sa cítili sviežo a neprejedali sa.

Čítajte tiež: Dajte do poriadku bolestivé KOLENÁ: Skrytý účinok POTRAVINY na KĹBY, o ktorej by ste to nepovedali!

Naše telá vylučujú vodu rôznymi spôsobmi a preto je nutné, aby sme ju dopĺňali. Okrem toho, že dostatok vody zabezpečí, že budeme hydratovaní, naša pleť bude vyzerať mladšie a žiarivejšie. Dodržiavaním pitného režimu predídete bolestiam hlavy, únave a dokonca sa vám podarí schudnúť.

Výskum, ktorý sa uskutočnil prostredníctvom OnePoll tiež skúmal hydratačné návyky Britov počas pandémie koronavírusu COVID -19. Z tých, ktorí pracovali z domu, 36 percent uviedlo, že začali piť viac vody a tento zvyk si osvojili natoľko, že v ňom budú pokračovať.

Dodržiavanie pravidelného pitného režimu nepomáha len fyzickému zdraviu, ale aj psychickému. Ten, kto je dostatočne hydratovaný, má lepšiu náladu,“ myslí si trénerka Ashley Jamesová. Pre ľudí, ktorí zabúdajú piť má jednoduchú radu. „Nainštalujte si do mobilov aplikáciu, ktorá vám pripomenie, že je čas sa napiť,“ radí.

Ako dodala, nedostatok tekutín môže okrem bolesti hlavy spôsobiť zápchu, vznik močových kameňov, či zlyhanie obličiek.

Ako zostať hydratovaný?

Trénerka Ashley Jamesová odporúča svojim klientom, aby deň začali pohárom vody. „Hneď ako vstanete, napite sa,“ radí. Za celý deň by ste mali vypiť šesť až osem pohárov tekutín. Najlepšie urobíte, ak to bude čistá voda. Zabudnite na sýtené sladené nápoje. Noste so sebou fľašu s vodou. Ak ste zaneprázdnení a zabúdate piť, nastavte si v mobile aplikáciu, ktorá vám pripomenie, že je čas sa napiť. Pite vodu s každým jedlom.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie pokožka pitný režim tekutiny

2020-09-12 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia