JEDNODUCHÝ spôsob, ako v pohodlí domova podporiť zdravie SRDCA: Odrazí sa to aj na krvnom TLAKU!

Zdroj: gettyimages.com
2020-08-22 06:00:00

Rybičky sú po psoch a mačkách tretím najobľúbenejším domácim zvieraťom. Ak máte akvárium, pravdepodobne súhlasíte s tým, že je celkom zábavné pozorovať ich život. Akvárium je navyše vynikajúcim doplnkom vášho domova. Ukázalo sa však, že môže mať na náš život väčší vplyv, než by sa zdalo. 

Aj keď vás podvodný život vôbec nezaujíma, akvárium môže váš život nasmerovať správnym smerom. Pozorovanie bubliniek, rastliniek a život rybičiek či iných obyvateľov akvária má na ľudskú psychiku veľmi pozitívny vplyv, ako sa uvádza na brightside.me.

Čítajte tiež: Takto hneď zistíte, že máte KORONAVÍRUS: Odhaľte RÝCHLEJŠIE vírus v tele!

1. Pomáha prekonať stres

Akváriá môžu upokojujúce účinky prírody priniesť priamo do našich domovov alebo na pracoviská.  Toto je dôvod, prečo ich niekedy nájdeme aj v prostrediach, ktoré sú vysoko stresové, ako sú napríklad nemocnice či rôzne kancelárie.

2. Prináša zdravý spánok

Dobrý nočný spánok je kľúčom k dlhodobému zdraviu. Ale pre mnohých ľudí je zaspávanie a pokojný spánok len zbožným želaním. Vtedy môže prísť na pomoc akvárium. Jeho zvuky navodzujú atmosféru pokoja, ktorá pomáha uvoľniť sa a zaspať. Okrem toho, keď sa pozeráte pred spánkom do akvária, upokojí sa nielen myseľ, ale aj telo a ušetríte si tak čas strávený pozeraním do stropu.

3. Spomaľuje tep

Môže to znieť prekvapujúco, ale akvárium pozitívne ovplyvňuje činnosť srdca. Tím vedcov zistil, že sledovanie života v akváriu dokáže znížiť rytmus srdca a dokonca aj krvný tlak. Zistili tiež, že podvodný život môže mať skutočne pozitívny vplyv na naše celkové zdravie a pohodu.

4. Zlepšuje naše myslenie

Ak vám dochádzajú nápady a inšpirácia, pozrite sa do akvária. Je dokázané, že to zlepšuje koncentráciu a povzbudzuje tvorivosť, čo má pozitívny vplyv na produktivitu.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie akvárium

2020-08-22 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia