PREJEDZTE sa k dobrému SEXU: Ako rozdúchať ohnivú ISKRU v posteli!

Zdroj: gettyimages.com
2020-08-18 06:00:00

Úbytok vášne a sexuálneho vzrušenia je prirodzený hlavne u partnerov v dlhodobom vzťahu. Netreba však hádzať flintu do žita. Ako prinavrátiť sexuálnu túžbu a užiť si intímne chvíľky s partnerom ako kedysi?

Závisí to od správnej výživy

„Zdravý nervový systém, správna hladina hormónov a prekrvenie panvovej oblasti sa postarajú o výborný sexuálny život,“ konštatovala doktorka Tasneem Bhatiaová.

Čítajte tiež: 11 ORGANICKÝCH potravín, ktoré sú len STRATOU peňazí: Nebudete z nich zdravší!

Aby však boli tieto systémy funkčné, je potrebné zdravo sa stravovať. Strava bohatá na strukoviny, celé zrná, morské plody, orechy, uhľohydráty, konzumácia ovocia a zeleniny sú zárukou, že váš sexuálny život bude v poriadku, ako sa uvádza na thehealthy.com

„Obzvlášť dôležité je, aby váš jedálniček obsahoval potraviny bohaté na flavonoidy. Môžu totiž zlepšiť erektilnú funkciu u mužov,“ konštatovala odborníčka.

Ako dodala, najväčší prínos zo všetkých flavanoidov majú antokyany, flavanóny a flavóny. Nájdeme ich v čučoriedkach, černiciach, jahodách čerešniach, hrozne, jablkách, hruškách či v citrusovom ovocí.

Telo potrebuje vitamín E 

Mnoho odborníkov je presvedčených, že ľudia, ktorí trpia nedostatkom vitamínu E, môžu mať sexuálne problémy, ako je strata záujmu o pohlavný styk. Tento vitamín nájdeme v olejoch, orechoch, semenách, zelenej zelenine a oleji z pšeničných klíčkov. Štúdia uverejnená v časopise Advances in Integrative Medicine ukázala, že u mužov ktorí trpeli na erektilnú dysfunkciu a po dobu 6 týždňov užívali vitamín E, došlo k zlepšeniu ich stavu v porovnaní so skupinou, ktorá užívala placebo.

 

„Základom správnej sexuálnej funkcie je rovnováha hormónov a aby sme ju získali, potrebujeme veľa zdravých tukov,“ uviedla doktorka Bhatiaová.

Cvičte

Za sexuálne trampoty môže často únava a depresia. Často idú ruka v ruke. Podľa doktorky môže pomôcť pravidelné cvičenie, ktoré stimuluje produkciu endorfínov, zlepšujúcich náladu. V niektorých prípadoch môže byť únava príčinou anémie z nedostatkom železa. 

„Najčastejšie príznaky je bledá alebo matná pokožka. Taktiež môžete mať problémy s dýchaním, hlava sa vám môže točiť a je vám zima,“ vysvetlila doktorka.

Ak dodáte telu dostatok železa, zaženiete únavu a vráti sa vám sexuálna túžba. Nájdete ho v mäse, rybách, mäkkýšoch, orechoch, semenách, strukovinách, či listovej zelenine.

Doprajte si zinok

O zinku sa hovorí ako o minerálnej látke, ktorá má pozitívny vplyv na sexuálny apetít. Ustrice práve pre jeho veľký obsah sú považované za silné afrodiziakom. Aj v štúdii zverejnenej v časopise Journal of Reproduction & Infertility sa píše, že zinok je nevyhnutný na mužskú plodnosť a zlepšuje sexuálnu výkonnosť. Ak nemáte radi ustrice, ani morské živočíchy, tento minerál nájdete v kuracom a červenom mäse, vo fazuli, orechoch, v celých zrnách a mliečnych výrobkoch.

Prestaňte fajčiť a piť alkohol

Nadmerné popíjanie vedie k útlmu a potlačeniu túžby. Alkohol pôsobí rovnako ako ženský hormón estrogén. Ten má zničujúci účinok na mužnosť, spôsobuje impotenciu a zmenšovanie semenníkov. Okrem toho, nikotín je nepriateľom tepien a podporuje tvorbu plaku v krvných cievach penisu. 

„Jeden pohár vás uvoľní, dva sú ešte v poriadku, ale tri a viac pohárikov alkoholu už má vplyv na vašu sexuálnu aktivitu," konštatovala doktorka Bhatiaová.

Ako dodala, ženy sa najčastejšie nevedia dostatočne, alebo vôbec vzrušiť a muži majú problém s erekciou. Dlhodobé popíjanie rozhodí v tele hormóny a úplne naruší sexuálnu túžbu.

Minimalizujte nasýtené tuky

Určite viete, že vysoký príjem nasýtených tukov je nezdravý, zvyšuje cholesterol a hromadí tuk na stenách ciev. Postupne spôsobuje kôrnatenie tepien a za určitých okolností môže spôsobiť infarkt, alebo mŕtvicu. Plak sa však môže usádzať aj na stenách malých ciev penisu. Ak prietoku krvi niečo zabraňuje, mužský nástroj lásky môže mať problémy s erekciou. 

„Existujú tri živiny, ktoré na to muži potrebujú. Aminokyselinu arginín, zinok a primerané množstvo vitamínov B,“ konštatovala doktorka Bhatiaová.

Podľa nej, ak sa muži nezdravo stravujú, chýbajú im základné živiny. Ich nedostatok narúša hladiny hormónov, ako je napríklad testosterón. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie sex strava libido

2020-08-18 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia