Kuchynský OLEJ, ktorý si poradí s ARTRITÍDOU: Skrytý účinok v bežnej POTRAVINE

2020-08-16 06:00:00

Ochorenie, ktoré napáda kĺby, vie poriadne znepríjemniť život. Navyše, neexistuje liek, ktorým by sa dala artritída radikálne liečiť. Okrem medikamentov pomáha strava a hlavne kuchynský olej, ktorý mávame bežne v špajzi.

 

Podľa The National Health Service (NHS) je artritída bežné ochorenie, ktoré postihuje ľudí všetkých vekových skupín. Príznaky, že u niekoho choroba prepukla, môžu byť zo začiatku veľmi nenápadné. Prejavuje sa rannou stuhnutosťou, bolesťou drobných kĺbov rúk a nôh. V niektorých prípadoch sa zápal prejaví zvýšenou teplotou, slabosťou, nechutenstvom, bezdôvodným znížením váhy, zvýšeným potením.

Čítajte tiež: Keď OBLIČKY potichu kričia o pomoc: 11 nenápadných SIGNÁLOV, že bojujú s infekciou

Olivovým olejom proti bolestiam

Tento stav môže sťažiť život pri vykonávaní jednoduchých každodenných úloh. Liečba je preto nevyhnutná. Pomáhajú lieky, ale potrebná je aj zmena životného štýlu a životosprávy. Ako sa píše na express.co.uk, na zmiernenie bolestivých príznakov ochorenia pomáha olivový olej. Jeho blahodárne účinky na zdravie sú známe. Je súčasťou stredomorskej kuchyne, ktorá sa považuje za najzdravšiu na svete. Podľa odborníkov na výživu, pomáha regulovať zápal v tele. 

„Aj keď neexistujú žiadne diéty ani doplnky výživy, ktoré by vyliečili artritídu, niektorí ľudia zistili, že príznaky ich ochorenia sa zlepšili po tom, ako zmenili jedálniček a do svojej stravy pridali olivový olej. Tak prešli na stredomorské stravovanie,“ píše sa na stránke charitatívnej organizácie Versus Arthritis, ktorá sa zameriava na pomoc ľuďom trpiacich artritídou.

Súčasťou stredomorskej kuchyne je aj konzumácia mastných rýb, ovocia, zeleniny, ako aj strukovín, ktoré sú zdraviu prospešné.

„Okrem toho, že prechod na tento spôsob stravovania má pozitívny vplyv v boji s artritídou, stredomorská strava pomáha bojovať s chorobami srdca a krvného obehu,“ píše sa na stránke organizácie. 

Aj orechy pomôžu

Ak vás trápia bolestivé kĺby, vo vašom jedálničku by nemali chýbať orechy. Tie sú vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam jedným z najlepších občerstvení pre pacientov s artritídou. Obsahujú zdraviu prospešnú vlákninu, zinok, horčík a množstvo živín, ktoré chránia pred zápalmi. Orechy tiež zohrávajú kľúčovú úlohu pri ochrane vášho srdca.

Čo je artritída?

Ide o zápalové ochorenie kĺbov, pričom môže byť artritída infekčná alebo neinfekčná. Medzi bežné príznaky patrí bolesť kĺbov, zápal a obmedzený pohyb. Môže mať niekoľko foriem, no najznámejšie sú reumatoidná artritída, septická artritída a ochorenie s názvom DNA. Degeneratívne poškodenie, či opotrebovanie kĺbu sa nazýva artróza.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie strava kĺby artritída bolesť kĺbov

2020-08-16 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia