Čo sa stane, ak odhodíte ŽILETKU? NÁSLEDKY, s ktorými mnohí nepočítajú

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-31 12:00:00

Pamätáte sa na to, keď sa speváčka Madonna nechala odfotografovať s neoholeným podpazuším? Okamžite to spustilo vlnu kritiky a pohoršenia. Mnohým to prišlo vrcholne nechutné. Hoci sa jedná skôr o estetickú záležitosť, existujú aj výhody toho, že odložíte žiletku. Ktoré to sú?

Ktorú ženu v dnešnej dobe netrápia vyrastajúce chĺpky? Metód na ich odstránenie je veľa, stačí si len vybrať. Niektoré dokonca zaručujú, že sa chĺpkov zbavíte na dlhé mesiace. Čo keď sa rozhodnete, že s ochlpením prestanete bojovať? Podľa jednej štúdie, trend neholenia sa totiž začína mať čoraz viac stúpencov. Aj keď je holenie osobnou voľbou, podľa portálu brightside.me existuje niekoľko výhod odhodenia žiletky.

Čítajte tiež: Používate TELEFÓN pred spaním? Koledujete si o jednu z najsmrteľnejších chorôb

Predídete tvorbe raniek

Ako dobre vieme, ochlpenie má ochrannú funkciu. Chráni pokožku pred odieraním najmä v podpazuší. Častým holením tejto oblasti dochádza k treniu a podráždeniu pokožky. Dráždením vznikajú malé bolestivé ranky, ktoré sa dlho hoja.

Väčšia ochrana pred patogénmi

Vlasy a chlpy zabraňujú vstupu škodlivých patogénov do nášho tela. Pôsobia ako bariéra a chránia najmä intímne oblasti pred zhromažďovaním škodlivých baktérií. Táto zóna je veľmi citlivá, pokožka na týchto miestach veľmi jemná a často náchylná na poranenia pri holení.

Zbavíte sa zarastajúcich chĺpkov

Zarastajúce chĺpky sú nepríjemná záležitosť a dokonca môžu spôsobiť aj zdravotné problémy, ktoré je nutné riešiť s lekárom. Vedia sa škaredo zapáliť, dokonca zapuzdriť a vtedy je potrebná pomoc chirurga. Ak vás často trápia zarastajúce chĺpky, mali by ste zvážiť, či s holením neprestanete.

Lepšie budete regulovať svoju telesnú teplotu

Zrejme ste o tom nevedeli, ale chlpy a vlasy nám pomáhajú regulovať teplotu. Keď zbavíme telo ochlpenia, stratíme prirodzený regulátor teploty. Chlpy sú totiž dôležitou súčasťou udržiavania tepla. Opäť to platí najmä pre oblasť podpazušia a intímnych partií, kde sú chlpy najhrubšie a tým aj najviac chránia.

Ušetríte čas aj peniaze

Holenie nám nekradne len čas, ale aj peniaze. Vedeli ste, že ženská kozmetika je drahšia ako tá mužská? Hoci ženské žiletky nestoja horibilné sumy, netreba zabúdať, že ich treba často meniť a dokupovať. Ak sa prestanete holiť, po čase zistíte, že ste niečo ušetrili.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie žiletka holenie

2020-07-31 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia