Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bleskový TIP, ako sa zbaviť stresu a BOLESTI za krátky čas: Uši ako riešenie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Rýchlo odstráni bolesť a je to jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť stresu, úzkosti, či ospalosti. Reč je o masáži uší! Na tejto terapii je skvelé to, že vám dokáže pomôcť hneď a kdekoľvek.

Jemná masáž uší uvoľňuje blokády v tele a bojuje s mnohými zdravotnými problémami. A nie je to vôbec náročné. Ako sa píše na portáli brightside.me, stačí, keď si špičkami prstov, jemným tlakom premasírujete uši a zakrátko pocítite úľavu. Pri masírovaní reflexných bodov putujú impulzy do problémových častí tela a tam uvoľnia blokády. Masáž oslobodí telo od psychickej záťaže aj fyzického nepohodlia. S čím všetkým vám ešte pomôže masáž uší?

Čítajte tiež: TOP ovocie, ktoré dá do poriadku vaše KĹBY: Preč so zápalom, spôsobujúcim ARTRITÍDU!

Zmierni bolesť svalov

Masáž uší môže pomôcť zmierniť bolesť u ľudí s chronickou bolesťou dolnej časti chrbta. Jemné trenie rôznych častí uší, najmä lalokov, stimuluje veľa nervových zakončení a pomáha uvoľniť endorfíny. Vďaka týmto hormónom sa cítime dobre, pomáhajú tiež zmierňovať bolesť a zlepšujú krvný obeh. Niektoré štúdie dokonca ukázali, že vďaka masáži ušných lalokov boli ľudia schopní lepšie zvládať svoju fyzickú bolesť.

Úroveň stresu a úzkosti sa zníži

Malá štúdia medzi pacientkami, ktoré podstúpili oplodnenie in vitro ukázala, že práve masáž uší im v tejto náročnej situácii pomohla zmierniť stres. Ak cítite napätie, paniku, nepokoj, únavu alebo podráždenie, premasírujte si ucho pomalými krúživými pohybmi. Potom zatlačte bod v spodnej časti vnútorného ucha. Harmonizuje dušu, uvoľňuje myseľ, odbúra stres a zlepšuje spánok.

Bleskový TIP, ako sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zatočí s bolesťou hlavy a migrénou

Aj keď lieky proti bolesti zaberajú takmer ihneď, môžu mať vedľajšie deštruktívne účinky na telo. Stimulácia ucha je vo všeobecnosti neškodná. Premasírujte si celé ucho, nezabudnite na priestor za uchom. Pre lepší účinok vypite čaj z mäty priepornej.

Schudnete rýchlejšie

Okrem pravidelného cvičenia a udržiavania zdravej výživy si môžete každý deň premasírovať uši. Ukazuje sa, že masáž podporuje rýchlejšie chudnutie.

Pomáha proti nespavosti

Pretože stimulácia ucha má relaxačný účinok, môžete si ich pred spánkom premasírovať. Aj keď vám masáž sama o sebe nepomôže úplne odstrániť nespavosť, určite pri nej zrelaxujete a lepšie sa pripravíte na odpočinok.

Dodá energetickú podporu

Ráno ste sa ponáhľali a nestihli ste svoju šálku kávy a teraz vám došla energia? Nezúfajte, masáž uší zaberie. Stačí, keď ich budete trieť o čosi intenzívnejšie. Stimulácia nervových zakončení môže aktivovať určité mozgové centrá a potlačiť únavu. Masáž si doprajte hocikedy, keď máte pocit, že sa vám únava vymyká kontrole a hladina energie je nízka.

Viac o téme: MasážStresUši
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9