Preč s chémiou, tento olej zaberá lepšie: Kliešte od vás utečú vďaka domácemu repelentu!

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-05 06:00:00

Parazity, traste sa! Je tu účinná zbraň, ktorá s nimi zatočí. Kliešte sú aktívne práve v týchto mesiacoch a doslova nám pijú krv pri každej príležitosti, keď sme v lese, prírode či na sídlisku. Hoci exituje množstvo repelentov a prípravkov na prevenciu, je tu niečo, čo zaberá ihneď a čo malé parazity doslova odpudzuje.

Keď sa do vás zahryzne kliešť, ťažko ho dostanete von. Niektoré z nich sú také malé, že si ho na svojom tele ani len nevšimnete. Po zahryznutí vypustí do vášho tela mix krv riediacich, pokožku ochromujúcich a s imunitným systémom bojujúcich látok, pričom kŕmiť sa bude 2-3 dni. Niektoré z kliešťov môžu spôsobiť zdravotné problémy a prenášať choroby.

Čítajte tiež: TOP korenie, ktoré vás zachráni nielen pred INFARKTOM: Upraví hladinu cukru v krvi!

Zbraň proti kliešťom

Aby ste sa tomu vyhli, účinným spôsobom je prevencia. Ako zabrániť kliešťom, aby sa prisali na vašu pokožku? Existuje množstvo prípravkov, ktoré vám môžu pomôcť. Ak nechcete na svoje telo dávať chemické látky, je tu iná alternatíva, prírodnejšieho charakteru!

Popri lesných cestách v tieni pod stromami u nás rastie bylinka, ktorá vyniká svojimi schopnosťami. Mnohí ju už poznajú ako skvelého pomocníka na kurie oká, bradavice, pehy a otlaky. Málokto však vie, že odpudzuje nepríjemné parazity - kliešte. Lastovičník väčší je účinný aj na kliešte!  O tom, že zaberá aj na týchto parazitov vedeli už naše staré mami, no je pravda, že sa príliš o tom nehovorilo medzi ľuďmi.

Ako na to?

Nazbierajte si celé rastliny lastovičníka a nastrihajte na menšie kúsky. Následne ich dajte do sklenených pohárov. Vezmite si kuchynský olej, napr. slnečnicový a zalejte kúsky rastlín v pohároch. Dbajte však na to, aby boli všetky časti rastliny ponorené v oleji. Nádoby zavrite a položte na parapetu, na ktorú svieti slnko. Po 2 týždňoch sceďte cez gázu a dobre vytlačte, aby ste získali čo najviac oleja. Každá kvapka je dobrá! Olej skladujte v tmavej miestnosti.

Pred tým, než sa vyberiete do prírody, natrite si olejom ruky, nohy a topánky. Najprv môžete vyskúšať, či nebudete mať nejakú kožnú reakciu, no olej je dobre znášanlivý, takže by ste nemali mať problém. Tento olej je skvelou náhradou klasických prípravkov, ktoré bývajú obvykle plné chemických látok!

Fotogaléria


Tagy:
kliešte zdravie parazity

2020-07-05 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia