ZÁCHRANA pre váš chrbát: CVIK na stuhnuté svaly, po ktorom budete ako znovuzrodení!

Zdroj: gettyimages.com
2020-06-02 06:00:00

Stuhnuté svaly po spánku nie sú ničím výnimočným. Obyčajné ponaťahovanie sa niekedy nestačí. Úprimne, čím sme starší, tým viac svoje telo cítime a kým v dvadsiatke sme z postele vyskočili ako veveričky, s pribúdajúcim vekom je to o niečo ťažšie. Dá sa to však zmeniť!

Aká poloha je počas spánku dobrá pre chrbát?  

So stuhnutým svalstvom sa ráno prebúdzajú občas aj mladí. Ani kvalitný matrac všetko nezachráni. Stačí nesprávna poloha v spánku a problém je na svete. V každom prípade, ak sa často prebúdzate s bolesťami chrbta, vynechajte spánok v polohe na bruchu. Naopak, vyskúšajte polohu na chrbte s vankúšom pod kolenami, aby chrbtica bola v neutrálnej polohe. Ak bolesti a stuhnutie nesúvisí s inými zdravotnými problémami, riešením je pravidelné cvičenie. Nečakajte na „starobu“, začnite už dnes.

Čítajte tiež: Zabudnutý MINERÁL, ktorý zvyšuje LIBIDO u mužov: Kde nájdete posilňovač sexuálneho apetítu!

Cvik na stuhnuté svaly

Na veľké  športovanie ráno obvykle čas nemáme, no ak si zvyknete na tento jeden cvik, stuhnuté svaly sa pre vás stanú neznámym pojmom, ako sa uvádza na menshealth.com! Zameraný je na chrbticu a trup, ktoré sú najťažšími časťami tela. Posilníte pri ňom aj svaly na ramenách, bruchu a stehnách, ako aj panvu. Zvládne ho naozaj každý, aj to najväčšie športové „poleno“. Efekt je podľa inštruktora Jeffa Cavaliere, C.S.C.S. zaručený. 

Ako na to?

  1. Ľahnite si na chrbát a kolená pokrčte do 90-tupňového uhla. Päty majte položené na zemi.
  2. Zdvihnite zadok a natiahnite pravú ruku smerom hore ponad hlavu a ľavé rameno, dotknite sa ňou zeme.
  3. To isté urobte ľavou rukou smerom doprava.
  4. Cvik opakujte 5-krát pre obidve ruky, dajte si krátku prestávku a urobte druhá sériu.

Po tomto cvičení je dobré urobiť si zopár „mačacích chrbtov“ a drepov, ponaťahuje sa tak celé telo a dodáte mu energiu. V kombinácii s vhodnými raňajkami sa budete cítiť vitálnejšie a mladšie.


Tagy:
video zdravie chrbát svaly cviky

2020-06-02 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia