Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

TRIK s ľadom odstráni zdravotné problémy: Za pár SEKÚND veľká úľava!

Zobraziť galériu (2)

Každý by rád vyzeral mlado tak dlho, ako len je to možné. Jeden z účinných a lacných trikov, vďaka ktorému si zachováte nadlho mladistvý vzhľad a zbavíte sa zdravotných problémov, pochádza z čínskej medicíny. Stačí k tomu jediná kocka ľadu!

Tajomstvo spočíva v tom, že kocku ľadu treba priložiť na správne miesto na tele. Ide o tzv. bod Feng Fu, ktorý nájdete tam, kde sa hlava napája na krk, píše portál brightside.me. Prináša viaceré tipy, kedy stimuláciu bodu Feng-Fu možno využiť pre svoje zdravie.

Čítajte tiež: Najlepšie POTRAVINY pre vás pažerák: Jedlo, ktoré vás ochráni pred pálením ZÁHY!

Nájdite bod Feng Fu

Ľahnite si na brucho a uvoľnite sa. Na miesto, kde sa hlava napája na krk, položte kocku ľadu a nechajte ju tam 15 až 20 minút, nie dlhšie. Počas procedúry relaxujte. Profesionálni akupunkturisti odporúčajú tento rituál dvakrát denne.

Kocku ľadu môžete pripevniť pomocou šálu, šatky alebo ju prekryte tričkom. Nezľaknite sa, keď počas niekoľkých sekúnd pocítite silný chlad. Chvíľu počkajte a začne vám byť teplo. Pred tým, než ľadovú terapiu odskúšate, je vhodné poradiť sa s lekárom. 

Čo sa stane?

Čínska tradičná medicína hovorí, že kombinácia bodu Feng Fu a ľadovej terapie dokáže omladiť celé telo. Stimulácia tohto bodu pomocou kocky ľadu vám dodá viac energie a upevní zdravie. Mali by ste tak urobiť aspoň jedenkrát denne!

Zbaví vás bolesti hlavy

Vďaka správnej stimulácii bodu Feng Fu je podľa čínskych akupunkturistov možné zbaviť sa bolestí hlavy, závratí aj nedostatku energie. Kým na závrate a energiu je vhodné tento bod stláčať, pri bolestiach hlavy najlepšie pomôže priložiť kocku ľadu.

TRIK s ľadom odstráni
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Dokáže zmierniť predmenštruačný symptóm

Keď na stimuláciu bodu Feng Fu použijete tlak alebo ľad, pomôže to zmierniť kŕče a nebudete mať výrazné výkyvy nálad. Tento bod má tiež priamy vzťah k menštruačnému cyklu tela a jeho stimulácia ho môže normalizovať, ak máte s ním problémy.

Môže zlepšiť kvalitu spánku

Podľa čínskych lekárskych kníh stimulácia bodu Feng Fu pozitívne ovplyvňuje spánok. Toto dôležité „kontrolné stredisko“ je totiž zodpovedné za činnosti vykonávané v hlbokom spánku. Výsledkom je, že si telo počas spánku viac oddýchne a spánkové návyky sa menia k lepšiemu. 

Znižuje stres

Bod Feng-Fu dokáže ovplyvniť psycho-emocionálne poruchy, depresiu a stres. Po jeho stimulácii sa zníži úroveň stresu a úzkosti. Nečakajte, že to vylieči psychické choroby, ale omladením tela môže psychické problémy eliminovať.

Napomáha tráveniu

Táto oblasť riadi dôležité procesy v tele, ako sú prehĺtanie a tvorba slín. Výsledkom stimulácie bodu Feng-Fu môže byť lepšie trávenie. Okrem toho môže zmierniť bolesť brucha, zápaly a kŕče.

O tom, že na čínskej medicíne niečo bude, svedčí aj to, že Číňania sa dožívajú priemerného veku 80 rokov!

Viac o téme: ZdravieĽadPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9