Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zničenú IMUNITU spoznáte podľa týchto znakov: Dá o sebe vedieť spôsobmi, ktoré by ste si nevšimli!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Svet je plný baktérií a vírusov, ktoré stoja za vznikom mnohých chorôb. Možno prežiť len vďaka bezchybnej funkcii svojho imunitného systému. Ide o akúsi hradbu, ktorou sa ľudské telo bráni prichádzajúcim nepriateľom. Ako zistiť, či je táto hradba poškodená alebo slabá?

Stačí čiastočné zlyhanie imunity a mikroorganizmy majú uľahčený vstup do tela! To, či sa to netýka vás, spoznáte jednoducho. 

Čítajte tiež: SLADIDLO, ktoré nespôsobuje tuk v tele: Pozitívny vplyv na životne dôležitý orgán!

Je to individuálne

Jednoducho povedané, ľudia, ktorí majú oslabený imunitný systém sú náchylnejší na nákazu vírusmi, baktériami a inými patogénmi, ako sa uvádza na medicaldaily.com. Podľa Centier pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) medzi týchto ľudí patria hlavne pacienti s HIV/AIDS, pacienti s rakovinou a po transplantácii, ľudia s dedičnými chorobami a inými zdravotnými problémami.

Prítomnosť imunitného systému v tele je veľmi dôležitý v boji proti cudzím bunkám. Zraniteľnosť človeka voči infekciám a chorobám do značnej miery závisí práve od neho. U každého je imunita iná, závisí od osoby. Niektorí sú náchylnejší na infekcie a vykazujú závažné reakcie, zatiaľ čo iní nevykazujú imunitné reakcie ani len na mierne infekcie.

Príznaky oslabenej imunity

Nie ste si istí, ako ste na tom vy? Chcete vedieť, či máte alebo nemáte slabý imunitný systém? Dr. Axe vymenoval príznaky oslabeného imunitného systému. Nepatrí medzi ne len častá chorobnosť! 

Zničenú IMUNITU spoznáte podľa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zahŕňa viac príznakov, ktoré signalizujú, že imunita nie je posilnená:

  • Zraniteľnosť voči infekciám
  • Zvýšená frekvencia a trvanie choroby
  • Opakované infekcie
  • Zažívacie problémy
  • Bolesti hlavy
  • Zápaly
  • Únava
  • Bolesť svalov a kĺbov
  • Autoimunitné poruchy

Životný štýl ako riešenie

Ak mávate často nádchu a ste prechladnutí, je takmer isté, že máte slabý imunitný systém. Aj v prípade, ak trpíte často bolesťami a diskomfortom, ide o známku imunokompromitového pacienta, čo sú ľudia s poškodenými prirodzenými obrannými mechanizmami. 

Oslabený imunitný systém si môžete dať do poriadku zdravým životným štýlom. Veľký vplyv na celkovú pohodu má strava, zvládanie stresu a dostatok spánku. Toto všetko podporuje lepšie fungovanie rôznych orgánov a systémov v tele. Pomôžu aj rôzne výživové doplnky, ktorými si doplníte niektoré prospešné látky. Sústreďte sa však na zdravú a pestrú stravu!

Viac o téme: ZdravieImunitaChorobyPríznakyImunitný systém
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9