Ak porušíte svoju dennú rutinu, odnesie si to tento telesný ORGÁN: Nepríjemný stav trvá aj nasledujúci deň!

Zdroj: gettyimages.com
2020-05-17 15:00:00

Stačí, že sa uložíte na spánok len o minútu neskôr ako obvykle a môžete si spôsobiť zdravotné problémy. Na nepravidelnú dobu spánku dopláca najmä jeden telesný orgán.

Odborníci tvrdia, že naozaj už jedna minúta dokáže zvýšiť riziko srdcových ochorení. Zistili, že ak porušíme našu dennú rutinu a uložíme sa k spánku o jednu až 30 minút neskôr ako obvykle, prejaví sa to na zdraví srdca tak, že sa zvýši pokojová srdcová frekvencia. To je rizikový faktor pre kardiovaskulárne choroby a problémy so srdcom, informuje thesun.co.uk

Čítajte tiež: FOTO Speváčka Adele šokovala svojou štíhlou postavou: Jej lekárka prezradila tajomstvo úspechu!

Aj skorší spánok uškodil

Čím neskôr išli ľudia oproti zaužívanému času spať, tým vyšší nárast srdcovej frekvencie odborníci zaznamenali. Bola zvýšená celú noc a dokonca aj nasledujúci deň. Dokonca zistili, že na srdcovú frekvenciu má vplyv aj o pol hodinu skoršie uloženie sa na spánok. V tomto prípade sa však ustálila rýchlejšie. 

Spánková rutina je dôležitá

Americkí vedci použili údaje z fitness náramkov, ktoré nosilo 557 študentov jednej univerzity štyri roky. Všímali si čas v rozpätí jednej hodiny okolo priemerného času ich spánku. Dospeli k záveru, že zavedenie spánkovej rutiny je číslo jedna pre zdravie srdca. Najmä ľuďom pracujúcim na zmeny a tým, ktorí často cestujú, odporúčajú zvyknúť si spávať v tom istom čase.

Fotogaléria


Tagy:
srdce zdravie spánok prevencia

2020-05-17 15:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia