Jedálenský zlozvyk, ktorý nie je až taký zlý: Prečo si dopriať nezdravé jedlo pred TV!

Zdroj: gettyimages.com
2020-05-09 15:00:00

Štúdia naznačuje, že i keď pojedanie pri sledovaní televízie sa môže prejaviť na náraste hmotnosti, má to dobý vplyv na duševné zdravie. Treba si len vybrať, čo je pre vás dôležitejšie!

Štúdia tvrdí, že potešenie z pojedania pred obrazovkou zlepšuje náladu ľudí rovnako ako dobrý milostný život, najmä v časoch sociálnej izolácie.

Čítajte tiež: VRÁSKY ako indikátor ochorenia: Prezradia nielen vek, ale i vážne zdravotné PROBLÉMY!

Pozitívne pôsobenie pre duševné zdravie

Americkí vedci počas desiatich rokov študovali 173 ľudí. Zistili, že „netradičné sociálne stratégie“ sú pre dobré duševné zdravie životne dôležité, informuje thesun.co.uk.

 „Pokiaľ vám to vyhovuje, je to v poriadku,“ uviedla profesorka Shira Gabriel, docentka z newyorskej univerzity v Buffale, ktorá je jednou z autoriek štúdie uverejnenej v časopise Self and Identity.

Vyplýva z nej, že pojedanie pred televízorom môže ľuďom pomôcť cítiť sa spoločensky prepojení.

„Zistili sme, že tradičnejšie stratégie, napríklad trávenie času s blízkymi, nemusia na zlepšenie nálady nevyhnutne fungovať lepšie ako netradičné stratégie, ako je napríklad počúvanie obľúbeného hudobníka,“ vysvetlila spoluautorka štúdie Elaine Paravati. „Najlepšie výsledky pre duševné zdravie predpovedala kombinácia oboch stratégií,“ podotkla.

Robte to, pri čom sa cítite príjemne

„Potešenie z pojedania pred televízorom je účinným spôsobom, ako dosiahnuť pre duševné zdravie pozitívne výhody. Dobré na tom je, že túto možnosť môžete použiť kedykoľvek, keď nemáte prístup k lepším možnostiam,“ vysvetlila.

Ako dodala, ak to napĺňa vaše potreby, nezáleží na tom, ako to dosiahnete. 

„Takže robte to, pri čom sa cítite príjemne. Počúvajte hudbu, sledujte stĺpčeky s klebetami, zahrajte si nejakú hru alebo si doprajte nezdravé jedlo pri sledovaní televízie,“ odporúča.

Dobré duševné zdravie ovplyvňuje výkonnosť, dodáva energiu a robí život pozitívnejším. Ak vás pojedanie pred televízorom ochráni pre depresiami a úzkosťami, netreba si to vyčítať.

Fotogaléria


Tagy:
jedlo stravovanie strava sledovanie televízie televízia

2020-05-09 15:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia