Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VRÁSKY ako indikátor ochorenia: Prezradia nielen vek, ale i vážne zdravotné PROBLÉMY!

Zobraziť galériu (3)

Kto by mal rád vrásky? Či chceme, alebo nie, sú prirodzenou súčasťou starnutia. Môžeme sa akokoľvek snažiť, čas sa oklamať nedá. Pravdou je, že každá vráska má svoj osobitný význam a odhaľuje veľa fascinujúcich detailov o našom tele a našom zdraví.

Koža starne u žien, rovnako ako aj u mužov. Samozrejme, vrásky trápia viac ženské pohlavie ako mužské. Sú výsledkom povrchových a štrukturálnych nerovností pleti. Či sú málo viditeľné, alebo výrazné,  závisí od živín, dostatku minerálov, vitamínov a vody. Ich umiestnenie aj tvar ovplyvňujú aj gény našich predkov. Na vznik vrások pôsobí nepriaznivo aj slnečné žiarenie.

Čítajte tiež: Skoncujte s týmto ZLOZVYKOM pri jedení: Naruší normálne procesy v tele a spúšťa zmeny!

Weový portál brightside.me uviedol, že vrásky nie sú len indikátorom veku, môžu veľa vypovedať o našom momentálnom duševnom zdraví a povahe. Aké ochorenia vedia naznačiť?

1. Vodorovné čiary na čele

Horizontálne alebo vodorovné čiary na čele môžu byť indikátorom, že ste denne vystavený veľkému stresu. Ak sú zvlášť výrazné, mali by ste spomaliť a začať relaxovať. Zároveň môžu byť znakom, že konzumujete priveľa cukru a pijete málo vody, ako sa píše na thelist.com.

2. Vráska nad ľavým obočím

Vráska pri ľavom obočí môže súvisieť s vašou slezinou. Ak si v krátkej dobe všimnete, že sa vám začala prehlbovať, môže to znamenať, že vám tento orgán nepracuje správne, alebo je poškodený. V takomto prípade by ste sa mali poradiť so svojim lekárom. Konzumácia sušeného ovocia je skvelý spôsob, ako posilniť funkciu sleziny.

3. Nad pravou líniou obočia

Vráska blízko vášho pravého obočia môže byť indikátorom úrovne toxicity vo vašom tele. Pečeň je silne spojená s kožou, konkrétne s vráskami, ktoré sa objavujú v blízkosti pravého oka. Ak si zrazu všimnete, že sú viditeľné viac ako obvykle, môže to byť príznak nerovnováhy pečene. Znížte príjem kávy, korenených jedál a soli. Naopak, váš jedálniček by mal obsahovať viac zelenej a listovej zeleniny.

4. Vráska v hornej časti nosa medzi očami

Ak máte vrásku, ktorá ide smerom cez nos od oka k oku, môže to znamenať, že trpíte alergiami, alebo, že ste v strese. Zvýraznená línia vrásky na tomto mieste môže tiež naznačovať, že zažívate nižšiu sexuálnu túžbu ako obvykle. Okoreňte svoj milostný život a je možné, že sa začne strácať.

VRÁSKY ako indikátor ochorenia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

5. Vejáriky okolo očí

Keď sa vám tvoria vejáriky okolo očí, môže to znamenať, že sa usmievate celou tvárou a ste pokojný človek. Na druhej strane môžu takéto vrásky signalizovať problém so zrakom a ostrením, pečeňou, obličkami a žalúdkom. Ak sa vám zdá, že v krátkej dobe sa vám na tvári objavilo viac vejárikov, alebo sú výrazné, navštívte oftalmológa a začnite sa zdravšie stravovať.

6. Kruhy pod očami

Kruhy pod vašimi očami alebo vačky, ako ich mnohí nazývajú, sú sprievodným javom nedostatku spánku. Môžu byť aj ukazovateľom iných zdravotných stavov. Ak nemiznú, môžu signalizovať problém s obličkami, alebo slabšiu cirkuláciu krvi. Pomôže, ak budete prijímať dostatok tekutín, znížite príjem soli a začnete cvičiť. Stačí, ak do denného rituálu zahrniete rýchlu chôdzu a relaxačné cvičenia. Môžete vyskúšať jogu.

7. Začervenané miesta na tvári

Červeň na lícach nemusí vždy znamenať, že sa hanbíte. Malé červené škvrny môžu znamenať, že máte problém s pľúcami. Ak sa vám k tomu začne zle dýchať, mali by ste vyhľadať lekára. Tento kožný problém súvisí aj so zlým trávením a pitím veľkého množstva alkoholu. Začnite sa zdravo stravovať, prestaňte piť alkoholické nápoje, začnite behať. Vaša pleť sa vám poďakuje.

8. Nos s červeným špicom

Keď máte špičku nosa červenú, neznamená to hneď, že to spôsobil alkohol. Ak si všimnete, že je červený nielen v zimnom období, ale aj v lete, môže za tým byť problém s krvným tlakom a srdcom. Nemusíte hneď panikáriť, telo vám takto môže dávať najavo, že pijete priveľa kávy, alebo jete príliš korenisté jedlá.

9. Vráska pri kútiku úst

Vráska pri kútikoch úst môže byť veľmi nenápadná, postupným starnutím sa však môže nepekne zvýrazniť. Ak sa vám zdá, že na ňu ešte nemáte vek a v zrkadle spozorujete jej výraznú líniu, môže to znamenať, že s vašim hrubým črevom nie je niečo v poriadku. Našťastie tento orgán sa dá ľahko revitalizovať, čím bude plniť svoju činnosť. Stačí, ak začnete piť veľa tekutín, do svojho jedálnička pridáte jedlá bohaté na vitamín D a začnete pravidelne cvičiť.

VRÁSKY ako indikátor ochorenia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

10. Vrásky smiechu

Ak ste typ človeka, ktorý sa neustále smeje, je pravdepodobné, že už máte na tvári viditeľné vrásky smiechu. Opakujúce sa pohyby pri úsmeve vytvárajú akoby zátvorky a pravdepodobne sa v priebehu času vyvinú jeho hlboké línie. Charakterizujú vašu povahu a radosť. Ak sa však často nesmejete, ich zvýraznenie signalizuje, že váš pankreas je oslabený. Opäť túto situáciu viete vyriešiť pridaním zdravých potravín do vášho jedálnička. Ten by mal obsahovať okrem iného aj čučoriedky, hrozno a cesnak.

11. Nad hornou perou

Ľudia, ktorí fajčia sú náchylní na tvorbu hlbokých zvislých vrások nad hornou perou. Ich vznik môže ovplyvniť aj časté vystavovanie sa slnku a opakované pohyby, ako je napríklad pitie slamkou. Vrásky nad hornou perou môžu znamenať, že máte problém so slezinou. Jedzte viac zeleniny, mrkvy a vráska sa môže stratiť.

12. Škvrny na perách

Škvrny na perách, ktoré vyzerajú ako biele hrbolčeky, môžu naznačovať, že vás trápi zlý krvný obeh, alebo že máte problémy s hrubým črevom. Aby ste zlepšili prúdenie krvi mali by ste sa začať hýbať, postačí jogging. Keď chcete ochrániť vaše črevo, skúste do stravy pridať vlákninu. Tá ho dokonale prečistí.

13. Vrásky na krku

Počet krčných vrások s pribúdajúcim vekom stúpa. Môžu byť výsledkom neustále striedajúcej sa váhy, dlhodobej nadváhy a môžu tiež signalizovať zdravotné problémy so štítnou žľazou. Ak ste presvedčený, že váš problém s vráskami súvisí s týmto orgánom, skúste vysadiť lepok a dodajte telu zinok. Ak budú vrásky na krku stále viditeľné, vyhľadajte lekársku pomoc.

14. Pod spodnou perou, na brade

Hromadíte v sebe zlú energiu? V tom prípade je možné, že sa vám tvoria vrásky pod spodnou perou priamo na brade. Ak si všimnete, že táto línia pod spodnou perou je stále výraznejšia, spomaľte, oddychujte a zbavte sa akýchkoľvek negatívnych pocitov.

15. Vrásky v oblasti spánkov

Vrásky, ktoré sa tiahnu po stranách čela, sú indikátorom vysokého krvného tlaku, ako aj priveľa stresu. Problém sa vyrieši, ak spomalíte, začnete cvičiť a oddychovať. Začnite jesť banány, ktoré znížia tlak prirodzeným spôsobom.

Viac o téme: ZdravieVráskyPrevenciaChoroby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9