Najúčinnejší prostriedok, ktorý zvyšuje RAST vlasov: Tento RECEPT vám vráti dlhú a hustú hrivu!

Zdroj: gettyimages.com
2020-04-28 12:00:00

Vypadávanie vlasov je problém, ktorý stresuje a znižuje sebavedomie. Kto by netúžil po zdravej, bujnej a kvalitnej hrive! Žiaľ, takmer každý už počas svojho života zažil podobný problém s vlasmi. Zdá sa, že je tu jeden z najúčinnejších spôsobov, ako podporiť rast koruny krásy. 

Ide o nevyhnutný proces, ktorý je úplne prirodzený. Denne vám vypadne niekoľko prameňov vlasov, pričom podľa trichologičky Anabel Kingsleyovej je to v priemere  60 až 100 vlasov denne, ako sa uvádza na express.co.uk

Čítajte tiež: CITRÓNOVÁ VODA pomáha pri koronavíruse: Po jej vypití očakávajte takýto VÝSLEDOK!

Štruktúra vlasov

Vlasy majú výraznú štruktúru a skladajú sa z vlasovej cibuľky a samotného vlasu.

Vlasová cibuľka sa nachádza pri koreni vlasového folikulu na pokožke hlavy. Obsahuje rastúce vlasové bunky, ktoré sa neustále delia a tlačia smerom nahor a postupne tvrdnú. Ako sa približujú k hornej časti cibuľky, stávajú sa z nich tri vnútorné vrstvy - kutikula, kôra a medula. V jemnejších vlasoch však nie je medula vždy prítomná. Vlasové folikuly lemujú tri vonkajšie vrstvy (obklopujúce tri vnútorné vrstvy). Vo vlasovej cibuľke sa nachádzajú bunky – melanocyty, ktoré vytvárajú pigment melanín, ten dodáva vlasom jeho farbu.

Vlasový hriadeľ, alebo jednoducho povedané stredná časť vlasu je vyrobená zo silného proteínového keratínu. Ide o rovnaký proteín, z ktorého sú aj nechty. Keratín drží pohromade disulfidovými a vodíkovými väzbami. Disulfidové väzby sú jednou z najsilnejších, prirodzene sa vyskytujúcich väzieb na svete. 

Čo pomôže v raste vlasov? 

Podľa Dr Blossom Kochharovej je najúčinnejším prostriedkom na prirodzený rast vlasov kokosové mlieko! Ako odporúča lekárka, najideálnejšie je použiť kokosové mlieko priamo z čerstvého kokosu než tekutinu, kupovanú v kartóne. Kokosové mlieko je bohaté na železo, draslík a esenciálne tuky, ktoré pomáhajú vyživovať vlasy a pokožku hlavy.

Odborníčka má tiež recept na účinnú zmes, z ktorej sa poteší vaša koruna krásy! Stačí do kokosového mlieka pridať polku vytlačeného citrónu a štyri kvapky éterického levanduľového oleja. Všetky ingrediencie zmiešajte a aplikujte na pokožku hlavy. Následne nechajte zmes na hlave až päť hodín a potom opláchnite. 

Výroba kokosového mlieka

Málokto z nás má prístup ku kokosovému mlieku, vyrobenému z kokosu, čerstvo odtrhnutého z palmy. V dnešnej dobe sa však dá kúpiť kokosový orech v bežných obchodoch. Aby ste zistili, či je čerstvý, pri potrasení by ste mali počuť a cítiť, ako sa v jeho vnútri hýbe tekutina. Ak to tak je, berte ho!

Postup:

  • Urobte si do kokosového orecha dierku, aby mala kadiaľ odtekať kokosová voda. 
  • Otvorte orechy sekáčikom a vydlabte z neho bielu dužinu. Umyte ju a nakrájajte na drobnejšie kúsky. 
  • Polovicu nakrájaného orecha rozmixujte v mixéri a pridajte 1 a pol pohára prevarenej vody. Nechajte odstáť 30 minút. 
  • Poriadne rozmixujte aj 4 minúty pri najvyššom stupni
  • Môžete pridať 1-2 poháre vody, opäť premixujte a prelejte cez sitko

Alebo je tu iná alternatíva výroby kokosového mlieka. Stačí rozmixovať 300 g BIO strúhaného kokosu a 500 ml horúcej vody. Na druhej strane, takáto verzia kokosového mlieka vám však neposkytne všetky výživné látky ako v prípade výroby z čerstvého kokosu.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia vypadávanie vlasov vlasy kokosové mlieko

2020-04-28 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia