Zbavte sa frustrujúceho zážitku: Ejakuláciu možno ovládať pomocou doplnkov stravy!

Zdroj: gettyimages.com
2020-01-31 15:00:00

Je strašiakom mužskej populácie! Reč je o predčasnej ejakulácii, ktorá behom pár minút môže narušiť intimitu za dverami spálne. Každý muž chce byť skvelý v posteli, no ťažko to docieliť, ak má problémy s týmto stavom. Preč s predčasnou ejakuláciou pomocou domácich prostriedkov!

Predčasná ejakulácia je strašiakom mužskej populácie. Podľa výskumu, trpí týmto problémom každý tretí muž. Ide o stav, kedy k vyvrcholeniu dôjde menej ako za minútu. Muži s predčasnou ejakuláciou často nespoznajú varovné signály, že prichádza orgazmus a teda ho nevedia ani oddialiť.

Predčasná ejakulácia nielenže znižuje sexuálnu spokojnosť mužov, zapríčiňuje aj diskomfort partneriek. U oboch to môže byť veľmi frustrujúci zážitok. Niektoré odhady naznačujú, že približne 4 až 39 percent mužov trápi tento problém. Príčinou môžu byť psychické, alebo fyzické aspekty. Niektoré lekárske zásahy môžu pomôcť, ale väčšinou nejde o trvalú liečbu. Ako sa uvádza na medicalnewstoday.com, muži sa môžu naučiť ovládať svoju ejakuláciu pomocou liekov, doplnkov stravy a cvičenia. Stačí troche snahy a sústredenia.

Čítajte tiež: Identifikujte najhorších páchateľov nadúvania: ZOZNAM potravín, z ktorých vám rastie brucho

Ktoré prípravky sú vhodné?

Minerály

Niektoré minerály môžu pomôcť pri predčasnej ejakulácii. Patrí sem zinok, ten zohráva významnú úlohu, čo sa týka mužskej plodnosti. Ako sa uvádza v článku v časopise International Journal of Molecular Sciences, zinok zlepšuje sexuálnu dysfunkciu, zvyšuje hladiny testosterónu a môže mať pozitívny vplyv na predčasnú ejakuláciu. Užívanie zinku podporuje celkové sexuálne zdravie. 

Horčík je ďalším dôležitým minerálom pre zdravú produkciu spermií a reprodukčné zdravie. Nízke hladiny horčíka prispievajú k predčasnej ejakulácii, pretože spôsobujú svalové kontrakcie. Muži, ktorí trpia sexuálnymi problémami, ako je erektilná dysfunkcia alebo predčasná ejakulácia by okrem zinku a horčíka mali užívať doplnky stravy obsahujúce vápnik, meď, mangán, či selén.

Lokálne krémy alebo spreje

Mnohým mužom pri riešení tohto problému pomáhajú lokálne krémy a spreje, ktoré obsahujú anestetiká, napríklad lidokaín. Ten znecitlivie penis a tým sa predĺži čas potrebný na vyvrcholenie.

Cvičenie

Cvičenia na posilnenie panvového dna pomáhajú trénovať svaly, ktoré sú zapojené do ejakulácie. Podľa štúdie, ktorej sa zúčastnili muži počas 12 týždňov a bola zameraná na posilnenie panvového dna, cvičenie pomohlo mužom s predčasnou ejakuláciou kontrolovať ejakulačný reflex, čím sa zvýšil čas na ich vyvrcholenie.

Kondómy

Používanie kondómu počas sexu funguje podobným spôsobom ako používanie lokálnych krémov. V niektorých prípadoch to môže predĺžiť čas potrebný na orgazmus. Niektoré spoločnosti vyrábajú silnejšie kondómy, alebo kondómy so znecitlivujúcim činidlom na vnútornej strane, ktoré znižujú citlivosť a predĺžia orgazmus.

Pravidelná masturbácia

Niektorí ľudia nemajú toľko skúseností s masturbáciou alebo sexuálnym aktom samotným. Skúmanie potešenia prostredníctvom masturbácie pomáha človeku identifikovať pocity, ktoré môžu viesť k orgazmu. Pravidelná masturbácia teda pomáha k oddialeniu ejakulácie a celkovej kontrole samým nad sebou. 

Metóda stop-start

Existuje niekoľko techník a metód, ktoré môžu muži vyskúšať a ktoré pomáhajú pri predčasnej ejakulácii. Technika stláčania pomáha fyzicky kontrolovať orgazmus. Počas tejto metódy by mal muž alebo jeho partnerka stimulovať penis, až kým sa nepriblíži k ejakulácii. Potom jeden z partnerov pevne stlačí driek penisu, aby erekcia čiastočne zmizla a blížiaci sa orgazmus ustúpil. Metóda stop-start je metóda, počas ktorej by mal muž alebo jeho partnerka stimulovať penis, až kým nebude cítiť, že prichádza vyvrcholenie. V tomto momente by mali zastaviť stimuláciu a umožniť, aby pocit nadchádzajúceho orgazmu úplne zmizol. Potom by sa mal celý proces zopakovať ešte dvakrát a na štvrtýkrát už môže muž ejakulovať.

Existuje trvalá liečba?

Predčasná ejakulácia sa definitívne vyliečiť nedá. Cvičením, alebo doplnkami výživy sa jej dá predchádzať, len to chce trpezlivosť a čas. Ako zdôrazňuje Urology Care Foundation, napríklad v USA neexistujú žiadne schválené lieky na liečbu predčasnej ejakulácie.

Štandardná liečba zvyčajne zahŕňa niekoľko rôznych prístupov. Napríklad psychologická terapia pomáha riešiť akékoľvek negatívne myšlienky alebo pocity, ktoré môžu viesť k sexuálnym problémom. V niektorých prípadoch môže lekár odporučiť použitie niektorých foriem antidepresív na liečbu predčasnej ejakulácie. Antidepresíva, ako je fluoxetín a paroxetín môžu meniť hladiny serotonínu v tele, čo by mohlo oddialiť orgazmus. Ak netrpíte psychickým ochorením, užívanie týchto liekov sa nedoporúča.

Fotogaléria


Tagy:
potraviny cvičenie zinok predčasná ejakulácia

2020-01-31 15:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia