Nenápadný signál, ktorý prezradí problémy s erekciou: Muži, všímajte si, ako chodíte!

Zdroj: gettyimages.com
2020-01-28 06:00:00

Chôdza môže byť znamením nepríjemného ochorenia! Podľa odborníkov vďaka nej muži zistia, či nemajú problémy za dverami spálne, ktoré by mohli narušiť ich intímny život s partnerkou.

Erektilná disfunkcia, inak nazývaná aj impotencia je častým mužským sexuálnym problémom dnešnej doby. Nevyhýba sa prakticky žiadnej vekovej skupine. Podľa štatistík, najviac postihuje mužov vo veku nad 40 rokov.

Čítajte tiež: Odpad z mandaríniek nepatrí do koša: Úžasné využitie šupiek, ktoré vyriešia zdravotné problémy!

Na vine sú oslabené panvové svaly

Problémy s erekciou donedávna lekári spájali s kardiovaskulárnymi ochoreniami. Muži, ktorí mali choré srdce boli častejšie ohrození erektilnou dysfunkciou, ako sa píše na guardian.ng. Vedci v Japonsku však zistili, že tento problém môže súvisieť s dĺžkou krokov, ktoré muži robia. Zo štúdie vyplynulo, že muži, ktorí robia malé kroky, majú až o 40 percent vyššiu pravdepodobnosť, že budú trpieť impotenciou. Dôvodom je, že ich panvové svaly sú oslabené. Vedci totiž tvrdia, že sila svalov v panve zohráva úlohu pri schopnosti získať a udržať erekciu. 

“Veríme, že erektylná dysfunkcia má súvis s malými krokmi, ktoré muži robia. Tie sú spôsobené oslabenými panvovými svalmi,” konštatoval vedúci autor štúdie Shingo Hatakeyama z univerzity Hirosaki.

Štúdie, ktorá bola zverejnená v časopise Journal of Sexual Medicine sa zúčastnilo 324 mužov. Výskumníci merali dĺžku kroku mužov, ako aj to, ako vysoko zdvihli nohu pri chôdzi od zeme. Vedci sa zhodujú v názore, že posilnenie panvového dna, tzv. Kegelove cviky môžu mužom pomôcť, vyriešiť svoj sexuálny problém.

Menšie kroky = problémy s erekciou

Dĺžka dvoch krokov, považované za malé, bola u mužov v priemerne 153 centimetrov a u tých, ktorí robili väčšie kroky to bolo 166 centimetrov. Erektilná dysfunkcia sa hodnotila pomocou 5-bodového medzinárodného indexu erektilných funkcií. Skóre 25 až 22 znamená, že nedochádza k erektilnej dysfunkcii, zatiaľ čo 5 až 7 znamená závažné ochorenie.

Predchádzajúci výskum spájal malé kroky s oslabenými svalmi panvového dna. Tie u mužov podporujú činnosť močového mechúra, čriev, ako aj sexuálnu funkciu. 

“Riziko erektilnej dysfunkcie u mužov, ktorí robia male kroky možno pripísať oslabenému panvovému dnu,” tvrdia vedci.

Aj podľa profesora Raj Persad, urológa z ​​Bristolskej urologickej asociácie dĺžka kroku môže súvisieť so silou libida a testosterónom, ktorý riadi sexuálne funkcie. 

“Ak muža trápi problém s predčasnou ejakuláciou, alebo impotenciou, mal by začať cvičiť. Jedným z cvikov by malo byť spevnenie panvového dna,” myslí si  doktor Persad.

Rizikové faktory ochorenia

Erektilná dysfinkcia alebo impotencia je definovaná ako neschopnosť dosiahnuť, alebo udržať erekciu primeranú sexuálnemu uspokojeniu. Je často spôsobená stresom, únavou, úzkosťou, vysokým krvým tlakom, cholesterolom, alebo nadmerným pitím alkoholu. Podľa odborníkov znížená fyzická aktivita je rizikovým faktorom erektilnej dysfunkcie. Štúdie zistili, že tí muži, ktorí cvičia, majú menšiu pravdepodobnosť, že budú impotentní. Pri cvičení sa totiž do tela vyplavujú endorfíny, zvýši sa hladina testosterónu a ľudia lepšie zvládajú stres.

Fotogaléria


Tagy:
erekcia erektilná dysfunkcia kroky

2020-01-28 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia