Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poloha, vďaka ktorej budete ako znovuzrodení: Po 5 minútach pocítite zmeny na tele!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Dajte si prestávku a využite ju trochu netradične. Namiesto kávy si jednoducho oprite nohy o stenu. Stačí byť 5 minút v tejto polohe a zmení sa viacero vecí vo vašom každodennom živote a celkovo na vašom tele.

Každý deň zažívate rovnaký pracovný kolotoč? Snívate o tom, pohodlne si len tak sadnúť do kresla a užívať si pohodu a relax? Spravte to inak! Ak nemáte čas cvičiť, lepšie ako nič nerobiť je oprieť si nohy o stenu. Človek by ani nepovedal, ako tento jednoduchý úkon dokáže zrelaxovať celé telo, ako sa píše na goodhousekeeping.com

Čítajte tiež: Toxické tkaniny, ktoré bežne nosíte: Pod týmito látkami pokožka kričí o pomoc!

Ako na to? 

Dajte si pohodlné oblečenie. Ľahnite si na zem alebo na posteľ, vystrite nohy a oprite ich o stenu. Uvoľnite úplne ramená. Môžete si panvu podložiť vankúšom alebo uterákom, čím uvoľníte sedacie svaly. Zostaňte v tejto polohe aspoň 5 minút, no najlepšie približne 20 minút. Dokáže s vaším telom hotové divy!

Zdravotné benefity

Nielenže si oddýchnete, zmiernite stres a napätie a načerpáte novú energiu, pomôže vám aj takto:

  • Prospieva srdcu a obehovej sústave
  • Predchádza vzniku kŕčových žíl a pomáha, keď máte opuchnuté nohy
  • Zlepšuje trávenie
  • Stimuluje činnosť štítnej žľazy
  • Podporujte dobrý spánok
  • Zlepšuje pamäť, keďže dochádza k lepšiemu prekrveniu mozgu

Poloha, vďaka ktorej budete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Na vlastnej koži

Redaktorka internetového magazínu goodhousekeeping.com dostala zaujímavý tip od svojej kolygene. Tá utrpela zranenie kolena, z ktorého sa liečila. Údajne jej poloha – nohy opreté o stenu, veľmi pomohla pri zotavovaní sa zo zranenia. Odporúčila ho aj jej pre celkovú relaxáciu tela. 

Po mesiaci pocítila na sebe hlavne tieto účinky:

Uvoľnilo sa napätie v spodnej časti chrbta

Odvtedy sa to stalo pre redaktorku každodennou rutinou po návratu z práce domov. Ako množstvo iných administratívnych pracovníkov a tých, čo sedia za počítačom, mala stuhnutý spodný chrbát. Ostala však v nemom úžase, keď zistila ako sa jej tým, že mávala nohy opreté o stenu, postupne uvoľňovali svaly. Po mesiaci, počas ktorého bola v tejto polohe každý deň aspoň 5 minút, boli jej svaly menej napäté!

Pomohlo to k relaxácii a väčšom sústredení

Táto poloha má jednu veľkú výhodu. Znemožňuje vám venovať sa práci a kontrolovať e-maily na počítači. Konečne človek nie je v pokušení skontrolovať si Facebook a byť zavesený na telefóne. Redaktorka vďaka tomu zresetovala myseľ a oddýchla si. Navyše, samotná poloha je pre tela celkom príjemná. Prináša duševné i fyzické uvoľnenie. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaNohy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9