Lacný a jednoduchý TRIK, ako vyčistiť práčku: Zabije všekty baktérie a nečistoty!

Zdroj: gettyimages.com
2020-10-04 06:00:00

Pred niekoľkými desaťročiami bola v domácnosti luxus, dnes je úplnou nutnosťou. Aby vám práčka dlho a spoľahlivo slúžila, potrebuje dôkladnú starostlivosť. Čistenie práčky prospieva nielen jej životnosti, ale aj ľudskému zdraviu. Ako ju vyčistiť podľa osvedčeného triku?

V práčke sa hromadia nielen nečistoty. Nájdete tam aj rôzne baktérie, kvôli ktorým vzniká v práčke nepríjemný zápach. Množstvo baktérií totiž ostáva nažive aj pri nízkych teplotách. Ide o baktérie ako norovírusy, salmonelu, campylobactera, atď. Tieto baktérie sa môžu dostať na oblečenie a tým aj na ľudskú pokožku. Hoci väčšina z nich nespôsobuje zdravotné problémy, na čo pokúšať šťastie! 

Čítajte tiež: Narodili ste sa v tomto roku? Desivý faktor, ktorý vplýva na onkologické ochorenie!

Existuje trik, ako sa postarať o práčku, ktorá vám bude slúžiť ešte dlhé roky a zároveň neohrozí ľudské zdravie. Stačí použiť niečo, čo je primárne určené na iný spotrebič v domácnosti. Málokto však vie, že je užitočným pomocníkom aj pri odstraňovaní baktérií v práčke. Tento trik sme vyskúšali v redakcii a veľmi sa osvedčil!

Zlikvidujú baktérie a nečistoty

Na prvý pohľad to môže vyzerať tak, že bubón v práčke je čistý. Pravda však môže byť iná! Baktérie sa môžu nachádzať v štrbinách a na miestach, ktoré ľudské oko nevidí. Zlikvidovať ich môžete tabletami do umývačky riadu. Málokoho by napadlo použiť tablety v práčke. Tie sú účinné aj v odstránení baktérií v práčke. Odstránia mikroorganizmy, baktérie a tým zbavia vašu práčku zápachu. Bielizeň tak bude voňavá a hlavne, zdravotne nezávadná.

Bubon nechajte prázdny a nastavte práčku na 60 stupňov. Následne hoďte do bubna dve tabletky do umývačky riadu a spustite dlhší cyklus. Výsledkom budú zlikvidované baktérie a rozpustená mastnota a iné usadeniny. 


Tagy:
práčka baktérie čistenie zdravie

2020-10-04 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia