Najkratší test na vyhodnotenie úrovne intelektu: V priebehu pár sekúnd zistíte, ako na tom ste!

Zdroj: gettyimages.com
2019-12-30 14:00:00

Hoci je tento test známy už vyše desať rokov, málokto o ňom vie. Jeho autorom je psychológ Shane Frederick, podľa ktorého možno prostredníctvom neho zistiť, aký je váš intelekt. Ste pripravení dozvedieť sa pravdu?

Už v roku 2005 vytvoril psychológ Shane Frederick krátky test, ktorý vám v priebehu pár sekúnd ukáže, na akej úrovni máte intelekt. Zahŕňa 3 otázky, na ktoré však musíte správne odpovedať čo najskôr. Je na vás, ako si s tým poradíte, no dôležité je nájsť odpoveď takmer ihneď. 

Čítajte tiež: Najväčšia chyba, ktorú mnohí robia po Vianociach: Prečo nezačať hneď so zdravou stravou!

Shane Frederick je profesorom na Yale School of Management. Špecializuje sa na výskum toho, ako ľudia robia rozhodnutia vo svojom živote. Spolupracoval dokonca aj s nositeľom Nobelovej ceny Danielom Kahnemanom. 

Otázky od psychológa

Odpovedzte na nasledujúce otázky čo najskôr:

  1. Tenisová raketa a loptička spolu stoja 1 euro a 10 centov. Tenisová raketa je od loptičky drahšia o 1 euro. Koľko stojí raketa a koľko loptička?
  2. Päť strojov vyprodukuje za 5 minút 5 detailov. Za koľko minút vyprodukuje 100 strojov 100 detailov?
  3. Predstavte si, že v záhrade máte jazierko, v ktorom rastú lekná. Rastú rýchlo a každý deň zdvojnásobia plochu, ktorú zaberajú. Aby povrch jazierka pokryli úplne, potrvá im to 48 dní. Koľko dní potrebujú na to, aby pokryli polovicu jeho povrchu?

Správne odpovede:

1. Odpoveď je 5 centov. Ak by loptička stála 10 centov, raketa by stála 1 dolár a 10 centov, čo je cena oboch položiek.

2. Odpoveď je za 5 minút, nie 100, čo je častá odpoveď. Počet strojov nemá vplyv na množstvo času potrebného na vytvorenie jedného detailu.

3. Odpoveď je 47 dní, nie 24. Ak sa množstvo lekien zdvojnásobí každý deň na danej ploche, polovicu jazierka zaberajú deň pred jeho úplným pokrytím. 

Fotogaléria


Tagy:
test psychológ intelekt inteligencia

2019-12-30 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia