Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Upozornenie napísané v tvári: Takto sa alkohol odrazí na vašom vzhľade!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: gettyimages.com)

Radi si večer doprajete pohár vína, piva či tvrdého alkoholu? Nestačí vám jeden pohárik, ale nalejete si viac a často? Zrejme si to neuvedomujete, no takého popíjanie sa vám nepríjemne môže podpísať na vašej tvári i postave. Pomaly, ale iste alkohol mení vaše telo...

Priveľa alkoholu má na telo nepríjemné účinky, koniec koncov je to toxín. Negatívne ovplyvňuje funkciu pečene a srdca. Spôsobuje tmavé kruhy pod očami a ich opuch. Pokožka je suchá, šupinatá, plná škvŕn. Na tvári sa zvyknú tvoriť vrásky, vlasy sú oslabené a vypadávajú. Toxický účinok alkoholu totiž zostáva v pokožke dlho po jeho užití, ako sa uvádza na thesun.co.uk. Máte dosť? To ani zďaleka nie je všetko!

Čítajte tiež: Tichí zabijaci v domácnosti: 12 bežných návykov, ktoré pomaly a nenápadne ničia naše telo!

Pokožka

Vplyvom alkoholu dochádza k chemickým reakciám, v dôsledku ktorých sa periférne cievy zväčšujú a rozširujú. Pravidelné pitie dehydratuje pokožku a zvyšuje množstvo toxínov v tele, okráda ho o dôležité vitamíny a výživné látky. Na tvári sa objavujú popraskané žilky, čierne a biele bodky, akné, pleť je červená a opuchnutá. Pokožka vyzerá suchá, sivá, bez života, koža zvykne ovísať.

Zloženie mikróbov na ľudskej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vlasy

Pre regeneráciu organizmu je veľmi dôležitý spánok.  Ak málo spíte a večer predtým popíjate, je zaručené, že ráno vstanete s vačkami pod očami, opuchnutou tvárou a ani make up vám nepomôže. Príliš veľa alkoholu môže zapáliť vlasové folikuly, vlasy sú oslabené, krehké. Popíjanie takisto zapríčiňuje, že telo trpí na nedostatok zinku, čo vedie k výraznému vypadávaniu vlasov.

Upozornenie napísané v tvári:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Telo

Alkoholické nápoje pôsobia zároveň ako diuretikum, zvyšujú potrebu močenia, a telo sa veľmi rýchlo dehydratuje. Dehydratácia pitím môže tiež zhoršiť fungovanie pečene, pretože s menším množstvom vody bude vaše telo trápiť viac toxínov. Človek, ktorý rád a často popíja, sa viac potí. Keď telo príjme veľa alkoholu a okrem toho žiadne iné tekutiny, telo si ponechá vodu, ktorú má v sebe. V tomto prípade tú alkoholickú. Výsledkom je opuchnuté brucho, nohy, ruky a tvár, človek naberá na váhe i keď sa zdravo stravuje.

Sebavedomý postoj vás zbaví
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: AlkoholVzhľadTeloPostavaPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9