Čo sa stane, keď si nebudete meniť podprsenku často? Risk, ktorý vás môže stáť veľa!

Zdroj: gettyimages.com
2019-08-30 06:00:00

Tak si to priznajme, dámy. Ako často si vymieňate podprsenku za čistú? Každý deň? Každý druhý? Raz za týždeň? Alebo až keď začne tak trochu páchnuť? Keď zistíte, čo všetko vám hrozí pri dlhšom nosení tej istej podprsenky, budete mať chuť vymeniť si svoju vernú pomocníčku okamžite.

Každá žena sa v otázke hygieny svojej podprsenky správa odlišne. Kým niekto svoju obľúbenú, dobre padnúcu podprsenku nosí aj celý týždeň, iné ženy by si nedali na seba použitú podprsenku ani dva dni po sebe. Kto má pravdu? Odborníci tvrdia, že oba prípady sú extrém. 

Čítajte tiež: Pomôcka na upchatý nos so smrteľnými následkami? Chyba, ktorá vás môže stáť život!

Podľa dermatológov je primeraným obdobím nosenia tej istej podprsenky maximálne 3 – 5 dní, ako sa uvádza na bustle.comZávisí to však aj od rôznych faktorov. Od ročného obdobia, od miery potenia či od toho, koľko kozmetiky na svojom tele používate. Čím viac chemikálii príde do kontaktu s vašou podprsenkou, tým častejšie ju treba meniť. Nikdy by sme však nemali prekročiť hranicu piatich dní, inak vám hrozia rôzne problémy.

1. Vaša podprsenka je rajom nečistôt

Pot, mastnoty, prach, baktérie a rôzne iné mikroorganizmy, ktoré síce nie sú pre organizmus nebezpečné, ale keď si ich budete „pestovať“ všetky pohromade a v poriadnom teplúčku, je len otázkou času, kedy to prepukne do infekcie či iného vážneho problému.

2. Začnete zapáchať

Predstavte si, že by ste sa prestali sprchovať. Ak nosíte dlho tú istú podprsenku, v ktorej sa navyše každý deň spotíte, je prirodzené, že začne páchnuť. Ak ju nevymeníte, napáchne vám zvyšok oblečenia, s ktorým príde podprsenka do styku, a zápach budete cítiť nielen vy, ale aj vaše okolie.

3. Ničíte ju tým

Vaša podprsenka prichádza denne do kontaktu s mnohými látkami – s vaším telovým mliekom, parfumom a v neposlednom rade aj s potom, preto je dôležité vymeniť ju po troch, maximálne piatich dňoch. Inak vám vaša obľúbená podprsenka zažltne a môžete ju rovno vyhodiť.

4. Budete mať podráždené bradavky

Mať akýkoľvek problém s bradavkami je citlivá a navyše bolestivá téma. Pamätajte preto, že suchá pokožka v kombinácii s upotenou podprsenkou ľahko spôsobí podráždenie bradaviek. Hneď ako sa začnete cítiť nepohodlne, skôr než vyhľadáte lekára, vymeňte si podprsenku za čistú.

5. Dostanete akné

Ak sa neviete zbaviť vyrážok na dekolte, možno za to môže práve špinavá podprsenka. Začnite si meniť podprsenku častejšie ako doteraz a pravdepodobne sa nepríjemného akné zbavíte.

6. Športové podprsenky

Športové podprsenky nosíme pri cvičení a keďže ich máme na sebe len krátko, počas cvičenia, mnohé z nás sa domnievajú, že ich netreba meniť tak často. Pri športovej podprsenke však platí, že by sme ju mali preprať v rukách po každom cvičení. Nech už je to akákoľvek otrava, vo svojej športovej podprsenke sa za hodinu spotíme oveľa viac ako bežne počas dňa, preto by sme starostlivosť o ňu nemali zanedbávať.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie podprsenka hygiena

2019-08-30 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia