Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jednoduchý a rýchly test, ktorý veľa prezradí: Vďaka šnúrke zistíte pravdu o svojom tele!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Pohľad do zrkadla býva väčšinou momentom, kedy sa rozhodneme odštartovať boj s kilami. Zabúdame však na to, že nie všetky postavy sú rovnaké. Jednoznačným ukazovateľom a zároveň aj časťou na tele, ktorá odhalí, ako sme na tom zdravotne je pás!

Neviditeľný tuk

Môžete si zmerať svoje BMI a tiež sa postaviť na váhu, no nemusia odhaliť všetko, ako sa uvádza na telegraph.co.uk! Mnoho ľudí považuje viditeľné faldy za jednoznačný dôkaz toho, že by mali so svojím telom niečo robiť. Že jedine v tom prípade by sa mali dať na intenzívny cvičebný program a zdravé stravovanie. Pozerajú sa na to, čo vidia navonok, no zabúdajú na vnútro!

Čítajte tiež: Najčastejší zlozvyk, ktorým sa o veľa pripravujete: S týmto pri konzumácii melóna raz a navždy skoncujte!

Tuk sa ukladá aj vo vnútri tela okolo orgánov. Ide o tzv. viscelárny tuk, ktorý nevidíme, no je veľmi nebezpečný a ohrozuje naše zdravie. Zvyšuje riziko cukrovky, obezity i kardiovaskulárneho systému. Orgány obalené viscelárnym tukom môžu mať aj štíhli ľudia! Množstvo tohto tuku nemusí vôbec súvisieť s nadváhou alebo obezitou. Takže človek, ktorý na prvý pohľad vyzerá zdravo a je štíhly, môže mať v konečnom dôsledku toľko viscelárneho tuku ako pacient s obezitou!

Pohotový test s povrázkom
Zistite pomocou jednoduchého a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: womenshealthmag.com)

Ako teda spoľahlivo zistíte, že by ste mali chudnúť? Spravte si rýchly test, ktorý zohľadňuje oblasť brucha a pásu a tiež výšku. Váhu nebudete potrebovať, taktiež odložte meter či iný lekársky prístroj. Po tridsiatich sekundách zistíte, ako ste na tom!

Pripravte si:

  • Šnúrka alebo povrázok
  • Nožnice

V prvom rade odstrihnite povrázok. Jeho dĺžka by mala byť rovnaká ako vaša výška. Preložte ho na polovicu. Oviňte si ho okolo brucha. Čo ste spozorovali? Prekryli sa cez seba konce povrázka? Sú konce, ktoré presahujú vytvorený uzlík povrázka príliš dlhé alebo to vychádza natesno len tak-tak? Čím menej sa vám konce povrázka prekrývajú, tým ste viac ohrozený a hrozí vám vyššie riziko obezity či cukrovky.

Pozrite sa na názornú ukážku tohto testu na obrázku vpravo.

Viac o téme: Test ZdravieChudnutie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9