Zaručená pasca na komáre: Domáci RECEPT na dotieravý hmyz s ohromnými účinkami!

Zdroj: gettyimages.com
2019-06-14 05:55:00

Konečne sme sa po dlhej zime dočkali letných dní. S nimi však prichádza aj zvýšená aktivita krvilačných parazitov, ktoré dokážu v priebehu chvíľky znepríjemniť toto obdobie. Hoci kúpené repeletny sú riešením proti komárom, prinášame vám tip, ako sa ich zbaviť bez použitia krémov či sprejov!

Hlavná sezóna komárov sa už začala s príchodom júna. Čoraz viac ľudí sa začína prebúdzať so štípancami alebo nevedia zaspať kvôli nepríjemnému bzučaniu pri uchu. 

Čítajte tiež: Skrytý znak vysokého krvného tlaku: Takto sa prejaví v plnej sile počas spánku!

Bojovať sa dá s nimi rôznymi spôsobmi. Repelentmi, mastičkami alebo sieťkami na oknách. Repelenty sú však plné chemických látok, ktoré škodia hlavne deťom  a sieťky na oknách a dverách sú síce taktiež účinné, avšak neraz spôsobujú, že v izbách kvôli nim nie je toľko svetla. Našťastie existujú aj iné, šetrnejšie a zdravšie metódy, ako zatočiť s dotieravým hmyzom. 

Ako na to?

Potrebujete:

  • Plastovú tmavú fľašu
  • 1 šálku teplej vody (250 ml)
  • ¼ šálky hnedého cukru
  • ¼ čajovej lyžičky droždia

Postup:

Fľašu rozrežte na dve polovice, aby ste jej vrchnú časť mohli po otočení vopchať do fľaše. Je jedno, akú veľkú fľašu použijete. Do fľaše nalejte teplú vodu, približne 2 dcl. Pridajte kvasnice alebo droždie v prášku. Kvasnice produkujú oxid uhličitý a teplo, čo priláka komáre. Oxid uhličitý a tiež kyselinu mliečnu dokáže tento hmyz zacítiť do vzdialenosti až 50 metrov. Aj to je dôvod, prečo nenápadjú iných cicavcov, ktorí nemajú tieto látky v sebe. 

Tento lapač komárov dokončíte tak, že vrchnú časť vložíte hrdlom do spodnej. Obaľte pascu do tmavej látky, pokojne aj do papiera. Keďže táto pasca priláka komárov viac než vaša pokožka, môžete sa oddávať spánku pokojne aj pri otvorenom okne. Ako dlho bude účinkovať, to záleží od teploty v miestnosti, použitých surovín a tiež ich koncentrácie. Pri dodržaní správneho postupu, sa však na ňu môžete spoľahnúť aj celé dva týždne.

Pozrite si video na podobný recept, kde bol použitý hnedý cukor bez prídavku droždia: 


Tagy:
hmyz príroda komáre prevencia repelent

2019-06-14 05:55:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia