Jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť BOLESTI krížov: Nič vás to nestojí a nepotrebujete lekára!

Zdroj: gettyimages.com
2020-08-18 16:50:00

Bolesti krížov vedia každého z nás občas poriadne potrápiť. Cítime sa zle vo svojej koži a nemôžeme robiť každodenné činnosti, na ktoré sme zvyknutí. Skúšame množstvo liekov, cvikov, pomoc od odborníkov, pritom stačí spraviť jednu veľmi jednoduchú vec!

Hoci si bolesti chrbta v niektorých prípadoch vyžadujú roky rehabilitácie a návštev lekára, nový výskum prišiel na to, že sa ich môžeme zbaviť, na prvý pohľad, banálnym jednoduchým spôsobom. Nemusíte siahnuť hlboko do peňaženky a v podstate k tomu nepotrebujete vôbec nič. Len odhodlanie začať!

Čítajte tiež: Nemýľte si uhryznutie kliešťom s iným hmyzom: TAKTO spoznáte, že ide o parazita!

Potrebujete len odhodlanie

Štúdia, ktorej výsledky boli publikované v odbornom časopise Clinical Rehabilitation odhalila, že pokojná prechádzka je rovnako účinná ako intenzívny program na posilnenie svalov. Stačí 20-40-minútová prechádzka niekoľkokrát do týždňa je výbornou liečbou chronickej bolesti krížov. Znie to neuveriteľne, keďže ide o spôsob, ako sa zbaviť bolesti krížov, ktorý vás nič nestojí, nevyžaduje si dohľad lekára či špeciálne náčinie. Jediné, čo treba, je odhodlanie, pevná vôľa a pohodlná obuv. Tak posilníte svoje zdravie bez väčšej námahy. 

Liečba prechádzkami

Výskumu sa zúčastnilo 52 ľudí s bolesťami v dolnej časti chrbta. Rozdelení náhodne do dvoch skupín. Jedna skupina bola zapojená do intenzívneho programu na posilnenie svalov a druhá mala chodiť na prechádzky dvakrát až trikrát týždenne po dobu šiestich týždňov. Najprv kráčala 20 minút a neskôr to bolo 40 minút. Výsledky boli zaujímavé! Obe skupiny totiž zaznamenali rovnaké zlepšenie v boji s bolesťou chrbta. Podľa spoluautorky štúdie Michaly Katz-Leurerovej liečba prechádzkami mala rovnaký účinok ako liečba, poskytovaná na klinike. 

Podľa štúdie by ľudia, ktorých trápia bolesti chrbta, nemali odpočívať a mali by sa hýbať. Bolo zistené, že pri chôdzi sa aktivujú brušné a chrbtové svaly rovnakým spôsobom, ako pri cvičeniach zameraných na tieto oblasti. Chôdza je veľmi jednoduchá činnosť, ktorá by mohla byť aj prevenciou pred bolesťami krížov! Celkovo tí, ktorí sa často hýbu, menej často trpia bolesťami!

Fotogaléria


Tagy:
pohyb bolesti chrbát chôdza kríže bolesti krížov

2020-08-18 16:50:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia