Zahoďte pyžamo a užite si nočnú slobodu: Po tomto zistení si už spodnú bielizeň nedáte!

Zdroj: gettyimages.com
2019-05-17 12:00:00

Preč s pyžamom, ktoré nemá v posteli čo robiť. Tvrdia viaceré výskumy, podľa ktorých spánok v Adamovom a Evinom rúchu má množstvo benefitov pre ľudské telo. Odteraz si budete líhať do postele tak, ako vás Boh stvoril!

Spať nahý v posteli je nielen pohodlnejším spôsobom, ako sa ponoriť do ríši snov, ale má aj množstvo iných výhod, ako sa uvádza na rd.com!

Čítajte tiež: Nemýľte si uhryznutie kliešťom s iným hmyzom: TAKTO spoznáte, že ide o parazita!

Zlepší váš spánok

Niekoľko štúdií ukázalo, že ľudia majú tendenciu spať lepšie v chladnejších teplotách ako v teplejších. Ako je to možné? Vaša prirodzená telesná teplota prirodzene klesá, keď spíte, ako hovorí Christine Hansen, odborník na spánok. S poklesom telesnej teploty klesajú hladiny kortizolu a naopak, hladiny melatonínu stúpajú. 

„To je dôvod, prečo, keď je niekomu teplo, sa cíti nervózne a nemôže spať,“ hovorí Hansen. 

Pretože nosenie pyžama pod perinou môže narušiť prirodzené vychladnutie vášho tela a môže narušiť kvalitu vášho spánku. Pozor však na prílišný chlad v miestnosti, v ktorej spíte. Aj v tomto prípade sa vám ťažko bude zaspávať, ak sa budete triasť od zimy. Hoci neexistuje žiadne ideálna teplota pre dobrý spánok, Národná nadácia pre spánok odporúča nastaviť termostat medzi 15 a 19 stupňami. Pozor, ak ste nahý a prebúdzate sa s tým, že vám je zima, radšej zvýšte teplotu. 

Zvýši vaše sebavedomie

Je pravda, že v tejto oblasti treba ešte zrealizovať viaceré výskumy, ktoré by to potvrdili, no Hansen verí, že spánok bez pyžama zvyšuje sebavedomie. Človek je viac v pohode so sebou a cíti sa dobre vo svojom tele. Spoločnosť je konzervatívnejšia a hovorí, že spánok tak, ako vás Boh stvoril, je zlý alebo je to niečo, čo by ste nemali robiť. Zahoďte predsudky a s nimi aj pyžamo!

Budete mať lepší sexuálny život

Zbudiť sa vedľa svojho partnera a cítiť jeho kožu na vašej. Kontakt pokožky s pokožkou toho druhého uvoľňuje endorfíny, ako je oxytocín a ten vám zvyšuje náladu a chuť na sex. Aj v tomto prípade sú potrebné výskumy, no podľa jedného „byť nahý je určite prížažlivejšie ako spať v starom tričku alebo v pyžame“, ako potvrdil Hansen. Podľa odborníka by to mohlo zmeniť váš sexuálny život k lepšiemu. 

Lepší pre vaše intímne partie

Výskumní pracovníci na University of California v Los Angeles zistili, že spánok v spodnej bielizni, najmä tesné nohavičky alebo tangá, vytvára živnú pôdu pre baktérie. Spánok v Evinom rúchu pomáha vagíne voľne dýchať, a tiež znižuje šance na zlé baktérie, ktoré by mohli vyradiť svoj krehký ekosystém z rovnováhy.

Zdravšie spermie

Ak sa snažíte otehotnieť, mali by ste poprosiť partnera, aby obmedzil kusy látky, ktoré má na sebe v posteli. Nedávna fínska štúdia zistila, že keď sú mužské semenníky príliš teplé, kvalita spermií môže utrpieť. Brian Steixner, urológ z Atlanty dokonca povedal, že spanie v spodnej bielizni zvyšuje pravdepodobnosť, že sa tam niečo deje - podráždenie alebo bakteriálne infekcie.

Schudnete

Vaše telo má dva typy tuku, biely a hnedý. Biely tuk neurobí veľa, ale hnedý tuk vytvára teplo a môže vám pomôcť spaľovať kalórie počas spánku. Štúdia zverejnená v roku 2014 v časopise Diabetes nasledovala päť mužov, ktorí spali v klimatizovanej miestnosti nastavenej na rôzne teploty počas štyroch mesiacov. Na konci výskumníci zistili, že po mesiaci, keď sa teplo znížilo na 18 stupňov Celzia z 25 stupňov, u mužov sa takmer zdvojnásobil objem hnedého tuku. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Trends in Endocrinology and Metabolism.

Chladnejšie teploty môžu zvýšiť spaľovanie kalórií o 30 percent. Hoci spánok bez pyžama sa nedá nahradiť účinným tréningom a zdravým stravovaním, ktoré sú zaručenými spôsobmi, ako schudnúť, môže ísť o doplnok, ako proces zhadzovania kíl ešte viac podporiť. 

Budete mať žiarivejšiu pleť

Hansen však upozorňuje, že to platí v prípade, ak máte naozaj dobrý matrac. Vysoko kvalitný matrac, ktorý nie je vyrobený z umelých materiálov, umožní lepšiu cirkuláciu a tá zase dovolí vašej pokožke lepšie dýchať. Pokožka sa zároveň regeneruje počas noci, keďže úroveň produkcie kolagénu stúpa práve v noci počas spánku. Výsledkom je žiarivejšia pokožka, keď sa zobudíte ráno nahí. Výskum navyše ukazuje, že dostatok kyslíka pomáha pokožke lepšie sa zotaviť. Spánok v Evinom či Adamovom rúchu ponúka tak príjemný bonus pre vašu pokožku!

Fotogaléria


Tagy:
zima teplo spánok bielizeň chlad pyžamo

2019-05-17 12:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia