Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena konzumovala tri týždne len džús a vodu: Trvalé zmeny, ktorými bude trpieť do konca života!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Dôkaz o tom, aké nebezpečné vedia byť diéty! Túžba po dokonalej postave vie dohnať ľudí k zúfalému riešeniu. Výsledkom sú diéty, po ktorých sa síce zbavia prebytočných kilogramov, no privodia si zdravotné problémy, ktoré sa už nedajú napraviť. Podobne dopadla žena, ktorá pila len džús a vodu.

Štyridsaťročná žena z Izraela si závažným spôsobom poškodila zdravie svojím životným štýlom. Po dobu troch týždňov jej telo dostávalo len vodu a džús, ako uviedla správa na webovej stránke Mako. Výsledkom je nezvratné poškodenie mozgu!

Čítajte tiež: Opačný efekt nízkeho cholesterolu, o ktorom vie málokto: Výstraha pre ženy!

Ženu hospitalizovali minulý týždeň s ťažkou podvýživou. Vážila menej ako 40 kilogramov! Mala v tele ťažkú nerovnováhu, čo sa týka soli kvôli diéte, ktorú dodržiavala niekoľko dní. Vyvinulo sa u nej nezvratné poškodenie mozgu, z ktorého sa už len tak ľahko nedostane. 

Opuch v mozgových bunkách

Dôvodom bola hyponatrémia, ku ktorej dochádza vtedy, ak sú zaznamenané nízke hladiny sodíka v krvi. Tento stav môže byť tiež spôsobený pitím príliš veľkého množstva vody, ako uvádza Mayo Clinic. Keď je sodík v krvi príliš nízky, voda sa pohybuje v bunkách, aby lepšie vyvážila koncentráciu sodíka. Ale toto zvýšenie vody môže spôsobiť, že bunky napučia, podľa National Institutes of Health. Taký opuch je obzvlášť problematický, keď sa vyskytuje v mozgových bunkách. V závažných prípadoch môže rýchly opuch mozgu viesť k kóme a dokonca k smrti, podľa Mayo Clinic.

Žena konzumovala tri týždne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Hoci pitná voda je životne dôležitá pre zdravie, Mayo Clinic varuje ľudí, aby to nepreháňali, pretože nadmerný príjem vody môže viesť k hyponatrémii. Okrem toho, počas náročných aktivít, ako je vytrvalostný beh, ľudia môžu chcieť zvážiť nahradenie nejakej vody športovými nápojmi, ktoré obsahujú elektrolyty, čo môže tiež pomôcť zabrániť hyponatrémii.

Viac o téme: VodaChorobaSoľDiétaDžúsSodík
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9