Varovné znamenia, kedy vám môže ísť o život: Tieto bolesti hlavy už nie sú normálne!

Zdroj: gettyimages.com
2019-03-20 12:00:00

Bolesť hlavy je dosť nepríjemná záležitosť, ktorá môže človeka vyradiť z bežného života na celé hodiny. Vzniká z rôznych dôvodov a nemali by sme ju podceňovať. Opakujúce sa bolesti znižujú kvalitu života a môžu znamenať závažné ochorenie.

Ak ste doteraz netrpeli žiadnymi bolesťami a zrazu máte pocit, že vás bolí hlava neustále, navštívte svojho lekára. Rovnako tak urobte aj v prípade, že sa náhle zhoršila intenzita vašich pravidelných migrén. Je veľmi pravdepodobné, že bolesti hlavy vás neohrozia na živote a skúsený odborník si s nimi hravo poradí. Existujú však určité varovné signály, že s bolesťou nie je všetko v poriadku. Bolí vás hlava takto? Zbystrite pozornosť.

Čítajte tiež: Nepríjemný problém, o ktorom nikto nehovorí: Keď nemôžete ísť na záchod, spravte jednoduchý trik!

Silná, náhla bolesť hlavy

Ak sa náhle objaví silná bolesť hlavy, ktorá neprestáva a máte pocit, že vás niekto udiera kladivom, mali by ste pre istotu vyhľadať odbornú pomoc. Mohlo by ísť o krvácanie do mozgu spôsobené prasknutou aneuryzmou. Nejde o klasickú ostrú bolesť, ktorá sa ustáli počas niekoľkých sekúnd alebo minút, táto je intenzívna. Akokoľvek vás bolesť zaskočí, radšej navštívte svojho lekára. Rovnako tak urobte v prípade, že trpíte na migrény a tú ktorú práve prežívate sa stupňuje, alebo je iná na akú ste zvyknutí.

Bolesť hlavy spojená s iným zdravotným problémom

Trápi vás bolesť hlavy a máte horúčku? Mohlo by ísť o infekciu, či zápal mozgu. Lekára by ste mali navštíviť okamžite, ak je vaša bolesť hlavy a horúčka sprevádzaná zmeneným mentálnym stavom, napríklad si nemôžete spomenúť svoje na mená svojich detí, alebo okolie pozoruje, že sa správate veľmi čudne.

Bolí hlava aj oči

Ak vás bolí hlava aj oči a máte problémy s videním, môže vás trápiť akútny glaukóm, alebo nahromadenie tlaku v oku, ktoré obmedzuje tok krvi, ako uvádza prevention.com. Je potrebné, aby ste ihneď navštívili odborníka, pretože môžete oslepnúť.

Bolesť je koncentrovaná v spánkoch

Ak máte viac ako 50 rokov a vaša bolesť hlavy sa sústreďuje najmä v spánkovej oblasti, môže to byť príznak dočasnej arteritídy. Ide o stav, v ktorom sa artérie vo vašich spánkoch zapália. Lekára vyhľadajte, ak máte rozmazané videnie a bolesť je spojená s horúčkou. Ak sa váš stav nebude liečiť, môžete prísť o zrak.

Podliatina a bolesť hlavy

Ak ste si narazili hlavu a vznikla vám na mieste podliatina, bolesť hlavy môže naznačovať subdurálny hematóm, alebo pomalé krvácanie do mozgu. Neriskujte a choďte do nemocnice, zachránite si život.

Vaša bolesť hlavy je nákazlivá

Keď sa aj ľudia vo vašom blízkom okolí  začnú z ničoho nič  sťažovať, že ich bolí hlava, môže to byť príznakom otravy C02. Ak ste vyšli na čerstvý vzduch a vaša bolesť ustúpila, varujte ostatných a pootvárajte okná. Zavolajte plynárov, nech zistia, či naozaj nedošlo k úniku.

Fotogaléria


Tagy:
hlava bolesti bolesť hlavy znamenie choroby signály

2019-03-20 12:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia