Vedľajší účinok choroby, ktorý šokuje: Túžba po sexe ako ochrana imunity!

Zdroj: gettyimages.com
2019-04-07 15:30:00

Prepotené periny, horúca koža, bolesť svalov a únava, ktorá prechádza celým telom. Typický priebeh choroby, ktorá vás pripúta na posteľ. To, posledné, na čo pomyslíte, je sex. Podľa vedy však práve počas choroby sa zvyšuje sexuálny apetít!

Vzrušenie počas toho, ako zápasíte s prechladnutím, nie je výmysel! Skutočne sa to stáva. Dokonca to má aj svoje opodstatnenie, ako tvrdia vedci.  

Túžba po sexe ako príznak choroby

Internet zaplavujú prípady ľudí, ktorí sa cítia podivne vtedy, keď sú chorí. Opisujú to ako pocit zvýšeného vzrušenia a chuti na sex. Dokonca prípadové štúdie dokumentujú množstvo ochorení, u ktorých môže byť vzrušenie dokonca príznakom! 

Čítajte tiež: Kedy v skutočnosti účinkuje vitamín C? Len v tomto prípade z neho získate maximum!

Príkladom je 28-ročná žena, ktorej muž povedal, že si takéto pocity u nej počas ôsmich rokoch manželského života nevšimol. U ženy sa prejavovala extrémne silná sexuálna túžba, dokonca mala niekoľko orgazmov počas 24 hodín, čo sa u nej nestávalo! Smutné však je, že táto túžba po sexe bola vlastne vedľajším príznakom besnoty, ktorou sa nakazila od infikovaného šteniatka. Vírus sa dostal do jej mozgu, napadol časti zodpovedné za vzrušenie, spôsobil zápal a nakoniec ju zabil.

Čo sa deje v tele? 

Spojenie medzi bežným prechladnutím a sexuálnymi pocitmi skutočne existuje, ako sa uvádza na businesstelegraph.co.uk! Hoci to je ešte neprebádaná oblasť, existuje množstvo odlišných teórii. Vedec Sina Zarritan hovorí o svojej teórii v časopise Medical Hypotheses. Ejakulácia, ako každá iná stimulácia, stimuluje centrálny nervový systém. Najmä sympatický nervový systém, tú istú časť, ktorá sa týka komunikácie medzi mozgom a telom, ktorú dekongestanty aktivujú, aby sa obmedzili krvné cievy a tkanivá, čo zase pomáha zmierniť preťaženie a vzduch prúdi voľnejšie.

Adrenalín uvoľnený počas orgazmu je činiteľom, ktorý je za zúžením krvných ciev. Krvné cievy v tkanivách nosa, penisu aj stydkých pyskov sa stláčajú a rozširujú rovnakým základným spôsobom (všetky sa nazývajú erektilné tkanivá).

Sexuálne pocity a orgazmus zvyšujú koncentrácie dvoch hormónov, ktoré regulujú imunitné reakcie zahŕňajúce cytokíny a lymfocyty. Nemeckí vedci sa domnievali, že dobrovoľníci, ktorí sa cítia sexy, môžu zvýšiť schopnosť bojovať proti infekciám. Súčasťou výskumu bolo 11 ľudí, ktorí mali orgazmus. Analyzovali ich krv pred a po masturbácii. Po orgazme sa posilnili príznaky, súvisiace s dobrou imunitou, najmä bunky, ktoré chránia imunitný systém. Je dosť možné, že ľudské telo vie, že sex by mohol byť posilnením, ktoré je potrebné v boji proti prechladnutiu. 

Príjemné rozptýlenie

Je tu evolučný základ pre líniu „v chorobe a zdraví“, ktoré si páry hovoria v tradičných kresťanských svadbách? Ak teda chcete, aby sa o vás partner postaral, pomôže aj sex. Pohlavný styk a orgazmus spúšťajú dávku hormónu oxytocínu, čo je hormón lásky, ktorý spája ľudí a je dôležitý tiež medzi matkou a dieťaťom. 

Sex by mohol byť príjemnou činnosťou, ktorá vás povzbudí, ak vám nie je najlepšie a navyše môže zlepšiť zdravotný stav. Považujte ho za príjemné a zdravé rozptýlenie! Avšak v prípade vysokej horúčky či vážnejšej choroby sa venujte radšej posteli a liekom, ktoré vás dostanú z choroby. 

Fotogaléria


Tagy:
sex liečba choroby orgazmus nervový systém

2019-04-07 15:30:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia