Spôsob, ktorý znižuje krvný tlak a riziko mŕtvice podobne ako lieky: Odpoveď nájdete v spálni!

Zdroj: gettyimages.com
2019-02-01 10:15:00

Veľa ľudí to síce tuší, no teraz je to čierne na bielom! Vedci potvrdzujú, že krvný tlak sa dá znížiť aj inak, než len užívaním liekov. Hoci branie medikamentov je overenou liečbou, za dverami spálne nájdete taktiež spôsob, oveľa príjemnejší, ako si poradiť s vysokým krvným tlakom a ešte k tomu, ako znížiť riziko mŕtvice!


Nebezpečné diagnózy

Vysoký krvný tlak je častým problémom, s ktorým bojuje milióny ľudí na svete. Právom má označenie „tichý zabijak“, keďže ide o nenápadný stav, ktorí si mnoho ľudí nevšimne. Nevedia, že trpia týmto zdravotným problémom, pritom jeho neliečenie môže viesť až k srdcovým problémom a tam je už len tenká hranica medzi životom a smrťou! Mŕtvica predstavuje taktiež nebezpečný stav. Dokáže ochromiť doslova celé telo, po jej prekonaní majú mnohí problémy s rečou, či majú ochrnutú časť tela.

Čítajte tiež: Nenápadný záškodník s výživnými látkami: Alergia na mrkvu môže udrieť, keď to nečakáte!

Čím príjemnejší, tým lepší účinok

Nová štúdia na thesun.co.uk ukázala, že milostné hrátky za dverami spálne dokážu oveľa viac, než len príjemne uvoľniť! Majú takú silu, že znižujú krvný tlak a taktiež riziko mŕtvice. Dokonca podobne ako lieky.

Vedci však odhalili, že masturbácia nemala rovnaký účinok a intenzita orgazmu bola faktorom, o koľko sa znížili hodnoty krvného tlaku. Pravidelný sex je však riešením, ako znížiť krvný tlak rovnako efektívne ako je to u liekov. Vďaka orgazmu došlo k zníženiu krvného tlaku u účastníkov štúdie až o 13% na druhý deň.

"Čím je orgazmus príjemnejší, tým nižšie sú hodnoty krvného tlaku v ten istý deň po pohlavnom styku," uviedli americkí vedci.

Vedci veria, že pri sexe sa zvyšuje uvoľňovanie hormónu oxytocínu, ktorý znižuje stres. Avšak tím z Georgia State University varoval, že masturbácia nemala rovnaký účinok.

Výsledky štúdie ako dôkaz

Štúdia v časopise Sexual Medicine ukázala, že dobrovoľníci mali na sebe počas sexu srdcový monitor, ktorý sledoval dĺžku výkonu a spálené kalórie. Účastníci tiež informovali vedcov o intenzite orgazmu, ktorý hodnotili od 66 do 106, pričom priemer bol 87. Pacienti mali priemerný systolický krvný tlak 115 mmHg na začiatku testov. Po sexe klesol až o 17 mmHg! Účastníci strávili 13 minút sexom a spálili 190 kalórií.

"Nečinnosť zvyšuje riziko srdcových ochorení a prispieva k jednej zo šiestich úmrtí," potvrdil Jeremy Pearson z The British Heart Foundation’s na záver to, čo je už dlhšie známe. 

Fotogaléria


Tagy:
sex liečba krvný tlak vysoký krvný tlak

2019-02-01 10:15:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia