Záhada, ktorá nedá niektorým mužom spávať: Prečo im nerastie brada?

Zdroj: gettyimages.com
2019-01-26 15:30:00

Zatiaľ čo kedysi sa muži holili ostošesť, v súčasnosti je brada doslova módnym trendom! Preto ju mnohí vystavujú na obdiv, no čo ostatní? Prečo niektorým narastie len pár chlpov a iní sa môžu pochváliť hustým porastom na brade?

Už dávno nie je znakom zanedbanej mužskej hygieny. Brada vyzerá na mužoch dobre, ba môže byť až magnetom príťažlivosti u niektorých žien. Avšak, niektorí to šťastie nemajú a o hustej brade môžu len snívať. Ako je to možné?

Čítajte tiežBežné potraviny, ktoré mikrovlnka mení na nepriateľov: Časované bomby, z ktorých hrozí otrava!

Sú za tým hormóny

Na svedomí to má hormonálna chemická látka – dihydrotestosterón, známy ako DHT. Táto látka často súvisí s plešatosťou a spája sa so známym testosterónom. Ak je testosterón premenený na DHT, narastie vám hustá brada. Takže je úplne jedno, či máte veľké hladiny testosterónu!

„DHT je premenená, aktívnejšia forma testosterónu. V tele je testosterón transformovaný na DHT, ktorý má silnejšie účinky ako samotný testosterón,“ povedal dermatológ Joshua Ziechner pre portál menshealth.com

Ako dodal odborník, záleží na tom, ako telo reaguje na testosterón. Ak je citlivejšie na tento hormón, fúzy sú hustejšie a naopak. Určitý podiel má na tom aj genetika. Nerastú vášmu otcovi fúzy či brada? Zrejme preto máte aj vy na brade len pár chlpov. Znamená to, že sa s tým musíte zmieriť? Nie! Môžete sa pustiť do boja o hustú bradu!

Čo robiť?

Ak túžite po hustej brade, je na čase vydať sa na cestu, ktorá vás dostane do tohto cieľa. V prvom rade sa obrňte trpezlivosťou a nehoľte sa príliš často. Nechajte si tých pár chlpov narásť do väčšej dĺžky a až potom použite holiaci strojček. Ak to párkrát zopakujete, vaša brada bude hustejšia. 

Dôležitý je aj životný štýl! Upozorňuje naň Thomy Kouremada-Zioga pre ladbible.com, ktorý je odborníkom na vypadávanie vlasov a chirurg, ktorý sa venuje transplantácii vlasov. Aj v tomto prípade pomôže zdravá strava, pravidelná fyzická aktivita, úplne obmedzenie alkoholu a tiež väčšia konzumácia zdravých tukov, ako je olivový olej, semená, či orechy. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie brada muži hormóny fúzy testosterón

2019-01-26 15:30:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia