Neumývate si zuby? Takto sa mužom môže zmeniť milostný život!

Zdroj: gettyimages.com
2019-01-19 15:30:00

Čistenie zubov môže ovplyvniť výkon v spálni! Hoci to môže znieť nereálne, vedci skutočne zistili spojenie medzi zubnou hygienou a impotenciou. Týka sa to drsnejšieho pohlavia!

Zubná hygiena je základom pevného zdravia. Hoci to nie je žiadna novinka, dôležitá je technika čistenia a taktiež, ako často sa venujeme orálnemu zdraviu. Optimálne je čistiť si zuby dvakrát denne, ráno a večer. Ruku na srdce, robíte tak? Ak nie a patríte medzi drsnejšie pohlavie, mali by ste spozornieť! 

Čítajte tiež: Správna dávka korenia, o ktorej vie málokto: Toľkoto kurkumy treba na zníženie zápalu!

Slabý výkon v posteli kvôli zubnej hygiene

Nový výskum prichádza s odvážnym tvrdením, že tí muži, ktorí sa svojmu chrupu nevenujú aspoň dvakrát denne, majú takmer trikrát vyššiu šancu, že budú trpieť erektilnou dysfunkciou, ako sa uvádza na thesun.co.uk. Na svedomí to majú choroby ďasien, ktoré vznikajú práve nedostatočnou hygienou a u ktorých sa predpokladá, že zvyšujú riziko poškodenia krvných ciev. Uvoľnené krvné cievy nahromadia dostatok krvi do penisu a podporia tak erekciu. 

Odborníci preskúmali štúdie s viac ako 200 tisícmi mužmi a výsledky tak posilnili priame spojenie medzi zubnou hygienou a erektilnou dysfunkciou! Výskum prispieva k rastúcim dôkazom, že slabá ústna hygiena môže ovplyvniť výkon človeka v spálni a môže mať potenciálne ďalšie zdravotné dôsledky.

Vedci z Jinanskej univerzity v Číne preskúmali päť štúdií, ktoré boli o súvislosti medzi parodontologickou chorobou (ochorenie ďasien) a erektilnou dysfunkciou. Zistili, že muži s ochorením ďasien - vyvolaným zlou ústnou hygienou - majú 2,85-krát vyššiu pravdepodobnosť, že sa budú musieť viac snažiť dosiahnuť erekciu. Štúdia Jinan University bola uverejnená v časopise Journal of Sexual Medicine.

Podľa NHS majú pritom takmer všetci dospelí určitý stupeň poškodenia ďasien, ktorý sa môže zhoršiť a stať sa zdravotným problémom, ak sa nerieši. Odborníci odporúčajú, aby si ľudia čistili zuby dvakrát denne s fluoridovou zubnou pastou a taktiež, aby používali zubnú niť či jednozväzkovú zubnú kefku. Väčšina mužov vo veku nad 40 rokov máva problémy s erektilnou dysfunkciou, hoci môže postihnúť mužov v akomkoľvek veku.

Impotencia je vtedy, keď muži nedokážu mať pravidelnú erekciu a tým aj mať plnohodnotný sex - môže to byť dočasné alebo dlhotrvajúce a mať fyzické alebo duševné príčiny.

Ako je to možné? 

Vedci sa domnievajú, že erektilná dysfunkcia a ochorenie ďasien spolu súvisia, pretože sú obe spôsobené rovnakým typom zápalu v cievach. Tento zápal môže byť vyvolaný molekulou nazývanou CRP, ktorá sa vyskytuje vo vyšších ako normálnych hladinách u mužov s problémom s erekciou, ale aj u pacientov s ochorením ďasien.

CRP je tiež zvýšená u mužov so srdcovým ochorením, čo naznačuje, že začína poškodzovaním menších krvných ciev pred tým, než postihne hlavné orgány.

Už štúdia, ktorú v minulom roku publikovala univerzita v Granade v Španielsku, našla rovnakú súvislosť medzi orálnym zdravím a sexuálnou výkonnosťou. Výskumníci tam urobili prvú štúdiu o spojitosti u európskych mužov a zistili, že riziko impotencie je takmer dvojnásobné u mužov, ktorí sa nestarali o svoje zuby. Takmer tri štvrtiny mužov - 74 percent - ktoré už mali problémy v spálni, mali tiež ochorenie ďasien.

Generálny riaditeľ dentálnej charity Nadácia pre orálnu zdravotnú starostlivosť Dr. Nigel Carter vtedy povedal: "Toto môže byť prebudením pre mužov, aby začali venovať väčšiu pozornosť ich orálnemu zdraviu, najmä ďasnám. V posledných rokoch bolo ochorenie ďasien spojené s chorobami, ako je cukrovka, mŕtvica a srdcové choroby. Ale zvýšené riziko súvisiace s poklesom sexuálnej výkonnosti môže byť konečnou slabinou pre mužov, ktorí by sa zdráhali stráviť trochu času v kúpeľni a venovať čas svojim ďasnám."

Fotogaléria


Tagy:
zubná kefka čistenie zuby sex erekcia impotencia

2019-01-19 15:30:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia