Trik babky, ktorá sa zbavila skoliózy: Zahodila invalidný vozík!

Zdroj: Getteimyges.com
2018-12-14 14:45:00

Mnohí v jej rokoch ledva chodia, nohy ich už neposlúchajú a často potrebujú oporu vo forme paličky či invalidného vozíka. Anna Pesceová, ktorá už prekročila 85 rokov, sa však môže pochváliť krásnym rovných chrbtom a chôdzou bez akejkoľvek pomoci. Dokáže robiť veci, ktoré sú pre väčšinu v jej veku už nemysliteľné..

 

Dochádza k zmenám na tele

Ako človek starne, má čoraz väčšie riziko výskytu chronických a degeneratívnych poškodení pohybového systému. Okrem poškodenia kĺbov, ako sú napr. kolená, hrozí aj poškodenie chrbtice. Pritom schopnosť pohybu a mobilita je jednou zo základných podmienok pre udržanie kvality seniora. Starnú kosti, kĺby, svaly i väzivá. Chrbtica sa mení a stráca svoju výkonnosť. Bohužiaľ, týmto zmenám na tele sa nedá úplne zabrániť. Na druhej strane, človek môže ich priebeh spomaliť alebo dokonca oddialiť!

Čítajte tiež: V obchodoch si ho nevšímame, pritom vyniká: Hurmikaki ako zlato pre naše zdravie!

Skolióza udrela v plnej sile

Osemdesiatšesťročná Anna Pescevá trpela jedným z najrozšírenejších ochorení chrbtice. Postihla ju skolióza, t.j. zakrivenie chrbtice vo frontálnej rovine. Ide o vykrivenie chrbtice do strany – vpravo, vľavo alebo ich vzájomná kombinácia. Choroba však bola už v takom štádiu, že ju posadila do invalidného vozíka.

Všetko sa to začalo pred troma rokmi, keď na ceste za návštevou svojej rodiny, pocítila prudkú bolesť, ktorá predčasne ukončila jej výlet. Ako sama povedala, pocítila vystreľovanie skľučujúcej pichavej bolesti hore chrbtom. Nebola schopná pohybu, takže ju museli doslova vyniesť hore schodmi a usadiť do invalidného vozíka. Skolióza udrela v plnej sile! Anna sa nevzdávala a skúšala všetko možné, len aby sa jej zbavila alebo aspoň zmiernila príznaky. Okrem klasických liekov skúšala aj akupunktúru, fyzické terapie a tiež požiadala o pomoc aj chiropraktika. Každý jeden spôsob liečby jej pomohol. Avšak, len dočasne. Bolesti sa neskôr vždy ozvali.

Pomohla jej joga

Všetko sa však zmenilo po tom, čo ju jej dcéra nahovorila na cvičenie jogy. Predstavila jej certifikovanú inštruktorku jogy a zároveň aj špecialistku na chrbát. Anna začala pravidelne chodiť na tréningové hodiny a cvičila jogové pózy, strečingy a cviky zamerané na obnovu správneho držania tela. Výsledok bol neuveriteľný! Po prvom mesiaci bola Anna schopná znovu sa postaviť na nohy! Po dvoch mesiacoch už vedela, aké cviky zaberajú, keď začala pociťovať bolesti.

Začali sa diať priam zázraky! Anna sa teraz cíti výborne a dokáže robiť veci, na ktoré si už dlho netrúfla. Skolióza je takmer úplne preč, no i napriek tomu nezanevrela na jogu a pokračuje v nej aj naďalej. Predsa len, v jej veku je už zdravie ohrozené, no aspoň vďaka jogovym cvikom si môže predĺžiť život bez akéhokoľvek pohybového obmedzenia!


Tagy:
chrbtica skolióza

2018-12-14 14:45:00  |  Foto: Gettyimages.com Video: Youtube/ New York Post  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia