Koniec bolestiam v krížoch už do jednej minúty: Účinný cvik, po ktorom pocítite úľavu!

Zdroj: gettyimages.com
2018-12-28 12:00:00

Stačí mať nesprávne držanie tela a problém je na svete! Občas si to neustrážime a ani nevieme, ako svoje telo zaťažujeme. Výsledkom sú nepríjemné bolesti krížov, ktoré môžu postihnúť kohokoľvek! Ako sa ich čo najrýchlejšie zbaviť?

Môže prísť bez varovných príznakov. Nenápadne sa priblíži a len tak skoro neodíde. Krutá bolesť v krížoch, ktorá vám znemožní akýkoľvek pohyb. Seknutie v krížoch môže mať viacero príčin, no najčastejšie ide o funkčné poruchy chrbtice. Naruší sa činnosť medzi statickými a dynamickými svalovými skupinami v oblasti driekovej chrbtice. 

Čítajte tiež: Najzdravšie korenie na svete prekvapuje: Všeliek so skrytým nebezpečenstvom?

Účinný cvik

Ak nejde o závažnejší zápal, existuje cvik, po ktorom sa vám takmer hneď uľaví! Pripravte si tvrdšiu podložku. Ľahnite si na ňu, pričom si nohy vyložte na stoličku. Pozor, cvik síce vyzerá jednoducho, no správne prevedenie je veľmi dôležité! Driek by mal s nohami zvierať deväťdesiatuhlový stupeň. Zostaňte v tejto polohe.

Čo ešte pomáha?

Ak vás trápi nával bolestí, môžete si pomôcť aj suchým teplom. Nahrejte si kríže fénom a natrite alpou alebo konskou či inou masťou. Doprajte si odpočinok aspoň pokiaľ neodoznie prvotný nával bolestí. Zablokovaný nerv pomôžu uvoľniť aj iné cviky, ktoré odporúča fyzioterapeut vo svojom videu.

Nezabúdajte však, že žiadny cvik nerobte vtedy, ak vám to naozaj telo nedovoľuje a bolesť sa stupňuje. Ak sú bolesti neznesiteľné, konzultujte to už s lekárom. 


Tagy:
chrbtica cviky

2018-12-28 12:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia