Chodievate spávať s mokrými vlasmi? Zlozvyk, ktorý sa vám môže vypomstiť!

Zdroj: gettyimages.com
2018-12-09 15:30:00

Rozhodli ste sa umyť si vlasy tesne pred spaním, no fénovanie chcete nechať na ráno? V tom prípade nechajte na ráno radšej celé umývanie. Ak sa totiž dostanete do postele s mokrými vlasmi, môžete si to poriadne odskákať!

Niekedy proste nestíhame a uchýlime sa k núdzovému riešeniu. Vlasy si umyjeme až pred spaním. Nečudujte sa, že máte vlasy tak polámané! To však ani z'daleka nie je všetko, čo môžu spôsobiť mokré vlasy...

Čítajte tiež: Pohroma, len čo otvoríte ústa: Odhaľte prvý SIGNÁL choroby skôr, než váš lekár

Ak sa ponoríte do ríše snov s mokrou hlavou, môžete sa stať toto:

Bolesť hlavy 

Hlava vás môže bolieť z rôznej príčiny, i dokonca z mokrých vlasov! Počas REM spánku totiž naša teplota stúpa. Ak pôjdete do postele s mokrou hlavou, dokonca s uterákom na hlave, môže to spôsobiť zvýšenú vlhkosť. Výsledkom je zvýšené riziko bolestí hlavy. Platí to hlavne pre tých, ktorí trpia migrénami. Pre nich je tento zlozvyk takmer zaručeným prostriedkom, ako sa prebudiť s urputnou bolesťou hlavy.

Baktérie na pokožke 

Ani za týmto nehľadajte žiadnu väčšiu vedu. Vankúš je „domovom“ parazitov - roztočov, ktoré sa živia odumretými časťami vašej pokožky. Mokrý uterák je spojením medzi vlasmi a baktériami, ktorý jednoznačne pokožke hlavy neprospeje.

Ničíte si vlasy 

Mokré vlasy sú zraniteľnejšie, krehkejšie, ľahšie sa lámu a môžu sa vám rozštiepiť. V noci sa zvyknete prehadzovať zo strany na stranu, tým pádom sa aj vlasy trú o vankúš a lámu sa. Nakoniec sa môžete zobudiť s poškodenými vlasmi. Riešením by mohli byť saténové obliečky, ktoré znižujú trenie.

Prechladnete?

Dlhé roky koluje jeden mýtus medzi ženami. Hovorí sa, že ak pôjdete spať s mokrými vlasmi, do rána ochoriete. Nie je to pravda. Ľudia si totiž myslia, že izbová teplota, ktorá nie je extrémne vysoká, môže pôsobiť na mokré vlasy a my sa tak zobudíme s nádchou či dostaneme zápal. Ak by ste mali chytiť nádchu, musel by sa na tom podieľať minimálne jeden vírus. Ten však z mokrých vlasov nedostanete. Ak by sa šíril vzduchom, bola by to iná situácia. To by však nemalo byť ospravedlnenie, aby ste s mokrými vlasmi rovno zo sprchy "putovali" do postele.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie choroby vlasy

2018-12-09 15:30:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia