Bolí vás medzi lopatkami? VIDEO Rýchla záchrana, ktorá zaberie do pár sekúnd!

Zdroj: gettyimages.com
2018-12-06 13:00:00

Stačí sedavý životný štýl, menej pohybu a fyzickej aktivity a problémy sú na svete! Obvykle si to odnesie vaša chrbtica, ktorá sa vám pomstí nepríjemným spôsobom. Bolesťou medzi lopatkami, ktorá vystreľuje až do ruky či hlavy! Ako sa toho čo najrýchlejšie zbaviť?

Občas to zažije každý z nás, kto má sedavé zamestnanie a musí hodiny tráviť za stolom. Zľakli ste sa, že máte niečo s pľúcami, bolel vás každý jeden nádych. Neskôr ste zistili, že to išlo od hrudnej chrbtice. Pichalo vás medzi lopatkami, pričom bolesť vystreľovala až do ruky či do hlavy. Do akej polohy sa dať? Zakaždým bol pohyb veľmi nepríjemný a bolel!

Čítajte tiež: Najžiadanejší vitamín má odvrátenú tvár: Riziko, ktoré hrozí najmä v zime

Takýmto spôsobom akoby vaša chrbtica kričala o pomoc! Ide o bolesť „modernej doby“, v ktorej sme nútení pracovať s počítačom a tým stráviť hodiny posediačky. Aj keď rehabilitácie môžu pomôcť a uľaví sa vám, bolesť sa vráti, je to čoraz horšie hlavne s pribúdajúcim vekom. 

Ako na to? 

Medzi veľkým prsným a malým svalom  sa nachádza sval, ktorý ovláda ruky a lopatky. Ak bolí, zvyčajne cítite bolesť až v rukách. Fyzioterapeut z Rakúska však drží v rukách veľký triumf v podobe cviku, po ktorom vám bude ihneď lepšie!

Odborník upozorňuje, že je dôležité dbať na správne precvičovanie chrbtice, v opačnom prípade si to môže odniesť váš krk a hrozí zranenie. Nasledujúci cvik dokáže zastaviť bolesť a taktiež spevniť časť chrbtice. Ak máte problém s hrudnou chrbticou, je pre vás tento cvik ako stvorený!

Do tohto cvičenia je potrebné zapojiť aj ruky a ponaťahovať sa. Postavte sa vzpriamene a ruky si oprite o stenu dlaňami. Lopatky zatlačte smerom k sebe a hrudníkom sa priblížte k stene a opäť do počiatočnej polohy. Cítite sval medzi lopatkami? Hneď sa vám uľaví od bolesti a čo je na tom najlepšie, môžete cvičiť kdekoľvek!


Tagy:
zdravie chrbtica cvik

2018-12-06 13:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia