Čo sa stane po dosiahnutí orgazmu? Zaujímavé veci, s ktorými treba počítať!

Zdroj: gettyimages.com
2018-12-08 06:00:00

Žiadny výmysel! Skutočne sa dejú. Pozrite sa na bizarné veci po dosiahnutí rozkoše, ktoré potvrdzuje vedecká literatúra. Ide o tzv. peri-orgazmické javy, objavujúce sa predovšetkým u žien. Aj keď orgazmus je sám o sebe o potešení, uvoľnení a príjemných pocitoch, nežnejšie pohlavie môže po ňom zažívať vedľajšie účinky.

Návaly tepla, zvýšené búšenie srdca, ťažšie dýchanie, ale i pocity šťastia a nekonečnej relaxácie. To sú typické prejavy orgazmu. Ten však môže privolať i menej príjemné pocity, ktoré niektorí môžu zažiť na vlastnej koži!

Čítajte tiež: Bežná hygiena rúk, o ktorej sme boli roky presvedčení: V skutočnosti je to inak!

Halucinácie

Pocity, akoby sa vznášali či lietali nie sú ničím nezvyčajným. Niektoré ženy sa v jednej štúdii priznali, že sa vďaka partnerovi dostali doslova do iného sveta a zažili "rozšírenú sexuálnu reakciu". Cítili sa tak, akoby leteli, čo potvrdila turecká štúdia z roku 2011. Vyše 75 percent žien uviedlo, že dokonca zažili pocit, akoby opustili svoje telo. Štvrtina respondentov sa zase priznala, že po orgazme zaznamenala fenomén déjà vu - silné vnímanie už existujúcej skúsenosti. 

Kýchanie

Podľa odborníkov sa po orgazme u človeka aktivuje jedna časť parasympatického nervového systému a spúšťa iný proces, ktorý spôsobuje kýchanie. Už v roku 1972 sa písalo o 59-ročnom mužovi, ktorý po dosiahnutí vyvrcholenia stále kýchal a tieklo mu z nosa.

Choroba

Tentokrát sa to týka mužov. Po ejakulácii môže u nich dôjsť k post-orgazmickému syndrómu ochorenia, ktorý sprevádza únava, prehriatie a dokonca môže dôjsť k stavu, podobnému chrípke. Príznaky nastúpia veľmi rýchlo a môžu trvať štyri až sedem dní. Vedci to vysvetľujú tak, že telo môže nesprávnym spôsobom identifikovať proteíny v ejakuláte ako votrelcov. Výsledkom je aktivácia imunitného systému.

Záchvaty

Jedným z najnepríjemnejších príznakov orgazmu je orgazmolepsia, forma reflexnej epilepsie. Prvýkrát bola zaznamenaná v roku 1960 u 23-ročnej tehotnej ženy, u ktorej sa záchvaty opakovali aj po pôrode a častokrát po vyvrcholení. Epileptické záchvaty mal aj 20-ročný pacient po masturbácii alebo sexuálnych fantáziách. Údajne by mohlo ísť o zápal amygdaly spojený s nedostatkom hypocretínu.

Fotogaléria


Tagy:
sex orgazmus účinky

2018-12-08 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia