Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Túžite po častejšom sexe? Muži s týmito osobnostnými vlastnosťami majú najväčší úspech!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Milióny mužov trávi hodiny v posilňovni, aby sa páčili sami sebe a hlavne nežnejšiemu pohlaviu. Pohľad na muža s vypracovanými svalmi za dverami spálne môže pomôcť k vzplanutiu vášne! Vedci však tvrdia, že dôležité než muskulatúra je niečo iné.

Vzhľad taktiež zohráva úlohu v sexe, keďže bez fyzickej príťažlivosti by to jednoducho nešlo! Ak však chcú mať muži väčší úspech u žien, čo sa týka sexuálneho života, mali by mať určité osobnostné vlastnosti. 

Čítajte tiež: Choroba, ktorá berie dych: Začína nenápadne a pomaly zabíja!

Akí by mali byť? 

Prehĺbenie určitých osobnostných znakov by mohlo byť účinným spôsobom, ako prilákať viac sexuálnych partnerov! Také je vyhlásenie vedcov z Austrálie, ktorí majú na konte zaujímavú štúdiu. Podľa nich existujú štyri osobnostné predpoklady, ktoré sú priamo spojené „s vyššou frekvenciou sexu a reprodukčným úspechom“ u mužov. Patrí sem otvorenosť, byť ochotný, emocionálny a taktiež svedomitý. Netýka sa to však žien, u nich tieto vlastnosti osobnosti nemajú taký vplyv na sexuálny život. 

Výskumníci z Queenslandskej technickej univerzity analyzovali 2 998 heterosexuálnych mužov a 1 480 heterosexuálnych žien ako súčasť prieskumu 2016 Australian Sex Survey. Zistili, že sú štyri vlastnosti u mužov, ktoré ich predurčujú k vyššej sexuálnej frekvencii. Okrem toho, údajne muži, ktorí sú extroverti, mávajú viac detí. Výsledky, publikované v časopise Personality and Individual Differences sa však výrazne líšili u žien. Ak bolo nežnejšie pohlavie extrovertné, malo viac úspechov v posteli, zatiaľ čo vlastnosť – byť milá, ochotná a celkovo, ak sa v jej prítomnosti mnohí cítili príjemne, sa zase spája s väčším počtom detí.

Túžite po častejšom sexe?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Výhoda pri hľadaní partnerov

Zistenia naznačujú, že určité "kombinácie" osobnostných znakov poskytujú mužom výhodu pri hľadaní partnerov.

"V priebehu celej histórie určité výhody pomohli mužom a ženám dosiahnuť väčší úspech vo svojej profesii, športe, umeleckej činnosti, či schopnosti získať a zabezpečiť si finančné zdroje a nakoniec aj ich prežitie. Neboli však známe výhody alebo nevýhody osobnostných čŕt vo vzťahu k sexuálnej aktivite a úspechu potomkov,“ hovorí Dr. Stephen Whyte, ktorý viedol túto štúdiu.

Veda nemá naozaj jasnú predstavu o tom, ako osobnostné rysy ovplyvňujú ľudské párenie a reprodukčné správanie, a najmä to, či určité typy osobnosti sú zvýhodnené mužmi alebo ženami. 

„Naše zistenia naznačujú, že väčšie rozdiely v mužských črtách a ich konkrétnych kombináciách môžu poskytnúť pre nich výhodu, pokiaľ ide o pohlavie a reprodukciu, ale zdá sa, že to nie je prípad žien, ktoré sme analyzovali," povedal na záver Dr. Whyte. 

Viac o téme: OsobnosťSexŽenyMužiVlastnosti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9