Mylná predstava o hydratácii pokožky v zime: Hrozia akné, vrásky či pigmentové škvrny!

Zdroj: gettyimages.com
2018-11-26 14:00:00

Neustále sa zdôrazňuje význam hydratovanej pokožky v zimnom období, kedy je namáhaná suchým, studeným vetrom a nepriaznivým počasím. Doktorka však upozorňuje, že ide o nezmysel! Pokožka totiž v skutočnosti nepotrebuje byť hydratovaná mastnými krémami.

Narobia viac škôd ako úžitku! Reč je o rôznych krémoch, olejoch či telových mliekach, ktoré používa ženské pohlavie vo zvýšenom množstve práve vtedy, keď vonku vládne mráz. Keďže studený vzduch vysušuje pokožku, potreba hydratácie je nevyhnutná. Je to však skutočne tak?

Hydratačný krém je považovaný za základ pre starostlivosť o pleť. Jedna lekárka má však iný názor! Dr Sobia Aliová varuje, že milióny žien, ktoré denne používajú krémy, by mohli byť až závislé od týchto produktov, čo by viedlo k "bludnému kruhu", ktorý by mohol byť doslova katastrofou pre vašu pleť. Dr. Sobia, ktorá pracuje v lekárskom a kozmetickom centre v Edinburghu vydala prísne varovanie pre tie ženy, ktoré začlenili do svojho každodenného režimu používanie hydratačných krémov, pričom poznamenala, že nadmerné používanie môže zhoršiť vrásky, akné, rosaceu a pigmentáciu!

Čítajte tiež: Tento zlozvyk sa spája s podpriemerným intelektom: Znak nízkeho IQ!

Ako odborníčka ďalej dodala, existujú iné, lepšie tipy, ako sa starať o pleť v zimnom období.

Prirodzená hydratácia sa nedá nahradiť

"Len veľmi malé percento ľudí má skutočnú suchú pleť, ako napríklad ekzém alebo psoriázu," vysvetľuje Dr. Sobia. "Mnohí však cítia, že majú suchú alebo citlivú pokožku a automaticky predpokladajú, že sa jej zbavia hydratačným prostriedkom, najmä v zime. Hydratačné krémy patria medzi najpredávanejšie, čo sa týka starostlivosti o pleť. Nie je to prekvapivé zistenie, keďže sme presvedčení, že rituál -očistiť, tónovať, hydratovať - je rovnako dôležitý ako čistenie zubov. Ide však o mylnú predstavu. Hoci hydratačné krémy zvlhčujú pokožku, každá pokožka má svoju prirodzenú hydratáciu a tá sa nedá nahradiť zvlhčovačmi,“ hovorí Dr Sobia.

Čo sa stane po použití hydratačného krému?

"Keď sa na pokožku pravidelne nanáša krém, hlbšie vrstvy pokožky ju odhalia a vypnú svoje vlastné prírodné zvlhčovacie mechanizmy, čo vedie k suchej koži a dokonca k závislosti od danej hydratačnej látky,“ zdôrazňuje odborníčka. 

Je to začarovaný cyklus, pretože čím viac a častejšie je hydratačný prostriedok umiestnený na pokožku, tým viac sa vysušuje pokožka vo vnútornej strane, čo má za následok dlhodobé kožné problémy. Vlhkosť môže tiež upchávať póry a poškodzuje štruktúru pokožky. Taktiež môže tiež zhoršiť vrásky, akné, rosaceu a pigmentáciu.

„Väčšina mojich pacientov nemá suchú pokožku, ako je napríklad ekzém alebo psoriáza, a preto ich povzbudzujem, aby okamžite prestali používať hydratačné prostriedky. Trvá asi tri týždne, kým sa prebudú prirodzený hydratačný proces v pokožke, ale z dlhodobého hľadiska vám vaša koža za to poďakuje. "

Tipy ako na zdravú pokožku v zime

Čo by sme mali používať počas zimy, ak hydratačné látky nie sú pre našu pokožku práve najlepšie?

Dr. Sobia odporúča nasledujúce tipy v starostlivosti o pleť:

  • Sérum bohaté na vitamín C pomôže pri regenerácii kože, najmä v zimných mesiacoch. Vitamín C je antioxidant, ktorý regeneruje, obnovuje a posilňuje pokožku. Zo začiatku stačí min 10% čistého vitamínu C, pri ktorých sú už vidieť výsledky.
  • Kyselina hyalurónová a ceramidy sú nevyhnutné pre hydratáciu pokožky, pretože pomáhajú pokožke udržiavať svoj prirodzený hydratačný proces. 
  • Je tiež dôležité pokračovať v exfoliácii po celú zimu, aby sa odstránili odumreté kožné bunky. Exfolianty bohaté na kyselinu glykolovú, kyselinu mliečnu a kyselinu salicylovú pomôžu stimulovať zdravý vývin pokožky a zvyšujú hladinu kolagénu v pokožke. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie pokožka hydratácia hydratačné krémy

2018-11-26 14:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia