Rýchla záchrana, ktorá oklame bolesť zubov: Do niekoľkých minút príde obrovská úľava!

Zdroj: gettyimages.com
2018-11-09 05:55:00

Zubárska ambulancia a kreslo nepatria medzi obľúbené miesta pre väčšinu z nás. Najradšej by sme sa im vyhli, no niekedy sa nedá inak. Ach, zase ten zub! Ako sa dá odstrániť nepríjemný pocit a nebyť pritom obmedzený častým chodením ku zubárovi?

Dnes už snáď ani nie je nikoho, kto by nezažil bolesť zubov. Patrí medzi tie najhoršie, ktoré nás môžu vyradiť z každodenných činností. Raz nás potrápi zápal ďasien, potom je to zmena počasia, inokedy sa hlásia o slovo zuby múdrosti.. Aj keď nás istý čas zubný chrup netrápi, vždy sa nájde niečo, čo opäť potrápi náš prah bolesti. Stačí, ak zanedbáme ústnu hygienu alebo si doprajeme vo väčšom množstve konzumáciu sladených nápojov, či pritlačíme zubnou kefkou viac ako by sme mali. Naše zuby a zubné krčky budú zrazu citlivejšie a náchylnejšie na poškodenie. Potom to príde... Zase tá bolesť.

Čítajte tiež: Môže dátum narodenia rozhodnúť o našom zdraví? Šokujúca sila ročného obdobia na zdravotný stav!

Kedy ísť k zubárovi?

Ak sú bolesti zubov krátkodobého charakteru a dajú sa ako-tak zniesť, môžete si pomôcť aj sami bez toho, že by ste hneď utekali k zubnému lekárovi. Existuje jeden trik na oklamanie a odo znenie bolesti zubov! Pozor, dá sa aplikovať len vtedy, ak bolesť nie je akútna a neznesiteľná. V tom prípade je už potrebné navštíviť svojho zubára.

Trik s ľadom

Celý trik trvá len pár minút. Nebudete takmer nič potrebovať, aby ste ho zrealizovali. Je len jediná vec, ktorú by ste mali mať k dispozícii a ktorú má každý doma. Navyše, nič vás nestojí! Vezmite ľad a šúchajte ho pomedzi palec a ukazovák. Ide o akupresúrny bod, v ktorom spustíte nervy, ktoré sú zodpovedné za riadenie bolesti. Aj keď ľadový šok nie je príjemný, vydržte 5-7 minút. Tento trik údajne zmierni bolesť až o polovicu, čo potvrdila staršia štúdia zverejnená v PubMed Central


Tagy:
zuby ľad bolesť akupresúra

2018-11-09 05:55:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia