Nechutné FOTO, čo sa nachádza v peňaženke: Meningitída, potrat a otrava z bankoviek?!

Zdroj: gettyimages.com
2018-10-04 11:00:00

Denne s ňou manipulujeme, vyťahujeme z nej peniaze a doklady a život bez nej si nevieme predstaviť. Zakaždým, keď niekam ideme, putuje s nami. Práve denná manipulácia s peňaženkou z nej robí doslova semenisko baktérií. Fotky sú dôkazom toho, že je to vážne!

Málokto si uvedomuje, ako je peňaženka a jej obsah vystavený množstvu baktérií! Neustále ju vyťahujeme z kabelky, občas položíme na nejaké miesto, vyťahujeme z nej mince a bankovky, ktoré pred nami držali v ruke iní ľudia... Kontaminácia baktériami z peňaženky nie je teda nereálna!

Čítajte tiež: Milovníci bieleho pečiva si prídu na svoje: Roky známe tvrdenie nie je pravdivé!

Vedci upozorňujú, že to netreba podceňovať. Výskum totiž odhalil nebezpečné baktérie, ako je listéria a MRSA, ktoré číhajú v našich peňaženkách, ako sa uvádza na thesun.co.uk. Vystavujú nás nebezpečnému riziku miningitídy a sepsy. Konkrétne viac ako tri zo štyroch bankoviek a mincí v peňaženke sú kontaminované baktériami, ktoré môžu spôsobiť meningitídu, sepsu, syndróm toxického šoku, potrat a dokonca aj otravu. Odborníci sa dokonca vyjadrili, že by bolo najlepšie, ak by sme boli bez hotovosti, to by mohlo byť to najlepšie pre zdravie národa.

Niektoré sú odolné voči antibiotikám

Vedci skúmali bankovky a mince vo Veľkej Británii a prišli na zaujímavé zistenie. Zistili, že 28 z 36 bankoviek, alebo inak povedané, 78% bolo kontaminovaných rôznymi 19 baktériami. Dokonca dve z nich sú odolné voči antibiotikám a Svetová zdravotnícka organizácia ich označila za veľkú hrozbu! Môže za to aj fakt, že ľudia si nezvyknú umývať ruky po toalete.

V minulom roku sa vo Veľkej Británii uskutočnilo približne 13,1 miliárd hotovostných platieb, čo predstavuje 22% transakcií.

Prof Paul Matewele z Londýnskej metropolitnej univerzity uviedol, že jeho výsledky sú "veľmi dôležité": "Bankovky a mince predstavujú zdravotné riziko. Snažím sa používať svoj telefón alebo kartu na zaplatenie, pokiaľ je to možné, aby som zabránil dotyku s hotovosťou. Mali by sme zvážiť prechod na bezhotovostnú spoločnosť, ktorá by pomohla znížiť šírenie týchto baktérií. Ak ľudia zaplatia za sendvič mincami, mali by si určite umyť ruky pred jedlom! Ak sa vám nepodarí umyť si ruky po dotyku hotovosti, koledujete si o problémy."

Baktérie nájdené v peňaženke

MRSA, ktorý môže i zabíjať, bola nájdená na minciach a niekotrých bankovkách. Baktéria odolná voči antibiotikám môže spôsobiť otravu a syndróm toxického šoku! Listéria, ktorá spôsobuje potrat a septikémiu, bola taktiež nájdená na minciach! A enterococcus faecium, ktorý môže spôsobiť neonatálnu meningitídu, ako aj infekcie brucha, kože, močových ciest a krvi, sa taktiež našiel na minciach a bankovke.

Hoci bez hotovosti tak skoro naša spoločnosť nebude, najvhodnejšia je prevencia. Umývajte si ruky častejšie a môžete predísť kontaminácii!

Fotogaléria

2018-10-04 11:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia