Chyba z mladosti, ktorú môžete trpko oľutovať: Čo sa stane po odstránení tetovania!

Zdroj: gettyimages.com
2018-09-26 13:30:00

Napriek tomu, že má tetovanie stále negatívne predsudky, mnoho ľudí ho využíva na skrášlenie svojho tela! Po estetickej stránke ide o ozdobu, ktorú však niektorí nakoniec počas života oľutujú. Odstránenie tetovania vás však môže vyjsť draho!

Či už je to chyba z mladosti alebo sa to na spoločenskú akciu nehodí, rozhodli ste sa. Tetovanie, ktoré zdobilo vaše telo niekoľko rokov, je načase dať preč. Existuje niekoľko spôsobov, ako ho odstrániť. Niektoré z nich sa postarajú len o dočasné zmiznutie kresby z tela, iné spôsobia, že tetovanie zmizne z tela natrvalo, hoci môžu po ňom zostať svetlé jazvy. 

Čítajte tiež: Prekvapili vás afty v ústach? Pozrite sa, čo vám chce organizmus naznačiť!

Bezpečná metóda s rizikami

Jedným z najznámejších spôsobov odstránenia tetovanie je laser. Ten sa považuje za najvhodnejší pri odstránení tetovania čiernej farby, ktorá absorbuje všetky vlnové dĺžky laserového lúča. Laserové odstránenie tetovania funguje tak, že postupne odstráni a „rozbije“ atrament na malé kúsky, ktoré sa nakoniec absorbujú do krvného obehu. Hoci na prvý pohľad to nemusí znieť práve najlepšie, ide o bezpečnú metódu, no s určitými rizikami.

Pohľad na prst ho vydesil!

Andrew Milne mal na prstenníku vytetované iniciálky manželky, s ktorou sa však neskôr rozviedol. Preto sa rozhodol iniciálny odstrániť a zvolil si lacnú laserovú operáciu. Avšak po druhom laserovom zákroku sa stalo niečo, čo nečakal ani v najhoršom sne! Tridsaťdvaročný muž mal na prstenníku obrovský pľuzgier, z ktorého vytekal hnis. Výsledkom bolo zväčšenie prsta!

„Prebudil som sa v sobotu ráno a pohľad na prst ma vydesil! Zrazu nadobudol väčšie rozmery, prst zdobilo nie tetovanie, ale tentokrát pľuzgier s hnisom. Hoci to nebolelo, nevyzeralo to dobre. V tom som si spomenul na ženu, ktorá mala tiež za sebou laserový zákrok a nezdalo sa jej to, mala obavy,“ rozpráva znepokojený account manažér Andrew z Northamptonshire. 

Mladý muž mal obavy, aby sa mu pľuzgier nezhoršil, čo by mu mohlo spôsobiť riziko infekcie, keby sa baktérie dostali do otvorenej rany. Ako sa priznal, jednoducho jeho koža zle zareagovala na laserovú operáciu. Andrew zaplatil 35 libier za každé z dvoch absolvovaných laserových zákrokov. Dokonca mu bolo povedané, že by mal podstúpiť štyri až deväť sedení, aby mal tetovanie úplne odstránené! 

Čo hrozí? 

Ako varuje NHS, ide laserové odstránenie tetovanie je pomalý a dlhší proces. Môže sa ľahko stať, že koža bude červená s vyvýšenou vyrážkou v oblasti odstránenia tetovania. Treba pokožku schladiť, aby sa utíšilo akékoľvek podráždenie. Môže byť potom citlivejšia na slnko a hrozia nežiaduce reakcie ako pľuzgiere, hnis, krvácanie alebo opuch. 

Pľuzgier na prste spôsobil, že Andrew prehodnotil počet sedení u doktora, ktorý ho mal niekoľkými zákrokmi laserom zbaviť tetovania. 

"Nie som si úplne istý, či budem pokračovať v odstraňovaní tetovania," pripustil muž. 

Bezpečnejšie spôsoby

Premyslite si radšej dopredu, či skutočne tak túžite po tetovaní a či sa váš názor nezmení po niekoľkých rokoch. Je lepšie nakoniec si ozdobu na tele odpustiť, ako sa potom snažiť o jeho odstránenie z tela, ktoré nemusí prebehnúť bez bolesti a hladko. Ak po ňom predsa len zatúžite, existujú aj iné spôsoby, ako odstrániť tetovanie aspoň na nejaký čas: dočasne to vyrieši extra krycí make-up alebo krémom na vyblednutie. 

Fotogaléria

2018-09-26 13:30:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia