Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hovädzie mäso ako riešenie zdravotných problémov? Výsledok experimentu šokoval!

(Zdroj: gettyimages.com)

Mladá žena, ktorá mala zdravotné problémy, ospevuje istý spôsob stravovania ako niečo, čo ju vyliečilo! Hoci na prvý pohľad na tom nie je nič nezvyčajné, hlavnou súčasťou jej stravy bolo hovädzie mäso na raňajky, obed i večeru!

Mäso celý deň na tanieri

Dvadsaťšesťročná blogerka Michaila Petersonová, ktorá je dcérou kontroverzného psychológa Jordana Petersona z Toronta trpela silnou artritídou, autoimunitnou chorobou, chronickou únavou a tiež depresiami. Teraz je všetkému koniec! Podľa nej sú mnohé zdravotné problémy liečiteľné stravou. Konkrétne odporúča “mäsožravú” diétu, ktorá vraj dokáže vyriešiť zdravotné ťažkosti. Ako sa sama priznala, vyliečila sa vďaka tomu, že vylúčila všetky potraviny zo svojho jedálnička okrem mäsa, vody a soli. 

Čítajte tiež: Zákerná rana od horúceho počasia: Bude už o pár rokov kúpanie v jazerách minulosťou?

Údajne jej otec je tiež dôkazom, že to funguje! Takto sa zbavil depresie a iných zdravotných problémov. Jeho dcéra pokračuje v jeho šľapajách a denne skonzumuje 1,5 kg mäsa!

Pozor na živiny

Výživová poradkyňa Rhiannon Lambert však vyjadrila obavy a upozorňuje, že ľudia by mali byť obozretní tvrdením, že akákoľvek diéta môže vyliečiť chorobu a taktiež netreba ignorovať lekársku pomoc. 

“Mala artritídu a teraz ňou netrpí. Hovorí, že jej pomáha hovädzie mäso, voda a burbón. Môžu za to vraj živiny v mäse. Avšak, jednu vec, ktorú netreba ignorovať je fakt, že niektoré živiny nemôžete získať z mäsa,” tvrdí odborníčka.

Vitamíny C a E pochádzajú väčšinou z potravín, ktoré jedávajú vegetariáni. Vláknina je tiež veľmi dôležitá pre správne fungovanie organizmu. No z mäsa vlákninu neprijmete. Navyše, mäso zvykne ovplyvňovať rovnováhu medzi dobrým a zlým cholesterolom smerom k horšiemu. 

Žiadne lekárske dôkazy nie sú

Michajila, ktorá mala viac ako 17 rokov ťažkú artritídu, je jedným z najväčších propogátorov mäsožravých potravín, ale iní sa obávajú zjavných výhod stravovacieho plánu. Michajila uznala, že neexistujú žiadne lekárske dôkazy, ktoré by podporili jej tvrdenia, že mäsožravá strava môže pomôcť zdravotným problémom, a dokonca pripustila, že táto diéta znie "úplne šialene".

Výživová poradkyňa upozorňuje, že ľudia zvyknú hľadať rôzne spôsoby, ako vyliečiť zdravotné problémy, no nemali by sa spoliehať na samotnú stravu. 

Odborníčka na výživu narušila tiež tvrdenia mladej blogerky, že vyliečila svoju depresiu a artritídu tým, že prešla na mäsožravú stravu. Žiadna strava však nemôže vyliečiť človeka od zdravotných problémov. Taktiež z mäsa človek neprijme všetky výživné látky, ktoré potrebuje pre svoj organizmus. 

Rozhovor s blogerkou a jej otcom o zdravotných problémoch v minulosti a ich náprave: 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9