Pomoc sa ukrýva v správnom dotyku: Uvoľnite bolesť hlavy do 2 minút!

Zdroj: gettyimages.com
2018-08-15 05:53:00

Nepríjemnejšia bolesť, ktorá je tak intenzívna, že vás vyradí z každodenného života snáď ani nie je! Migréna či silná bolesť hlavy mnohých prekvapí raz za čas, iní s ňou bojujú dlhé roky. Najhoršie je to, že niekedy ani tabletky nefungujú. Tam, kde medicína nepomôže, prichádza pomoc, ukrytá v jednom dotyku!


Keď prídu silné bolesti hlavy, je jasné, že činnosti, ktoré sme mali naplánované počas dňa, idú bokom. Jednoducho sa človek vtedy nemôže sústrediť. Treba to len pretrpieť a počkať, kým to utrpenie skončí. Tabletky nezaberajú, takže prichádza do úvahy len zatvoriť oči a nejako to prespať. Netrpte zbytočne! Nepríjemných bolestí hlavy sa totiž môžete zbaviť oveľa jednoduchším spôsobom, ako ste si mysleli. Lieky idú bokom, pripravte si ruky!

Čítajte tiež: Nový trend, ktorý vás môže pripraviť o zuby: Tento mýtus pri zubnej hygiene hoďte za hlavu!

Správny tlak, koniec bolesti!

Prichádza reflexológia, ktorá je o špecifických bodoch na tele, o tzv. tlakových bodoch. Ak na ne zatlačíme, môžu ovplyvniť dianie v našom tele. Ak trpíte bolesťami hlavy, pre vás sú dôležité body na krčnej chrbtici a rukách. Ak na ne správne zatlačíte, spustíte v tele rad procesov, ktoré sa postarajú o ukončenie alebo zmiernenie bolesti. Prerušia sa bolestivé impulzy v mozgu.

Zrejme to už niektorí robia, no tí, ktorých trápia bolesti hlavy, si niekedy zvyknú inštinktívne tlačiť na isté miesta na hlave a na chrbtici. Je však potrebné vedieť, kde presne vyvinúť mierny tlak. Tlakové body nájdete jednoducho!

Ako na to? 

Aby ste sa však zbavili bolestí hlavy, budete potrebovať asistenciu. Dôležité je prechádzať prstami tesne vedľa chrbtice po oboch stranách a nakoniec zatlačiť bod na temene hlavy nad chrbticou. Následne prstami jemne masírujte svaly pozdĺž krčnej chrbtice, ako je to na videu. Sústreďte sa na miesto medzi ukazovákom a palcom. Krúživými pohybmi masírujte túto oblasť.

Na videu uvidíte aj iné tlakové body, ktoré sú z pohľadu reflexológie významné!

2018-08-15 05:53:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia