Odhaľte jednoduchým testom, či ste vypili dostatok tekutín: Za pár sekúnd sa dozviete pravdu!

Zdroj: gettyimages.com
2018-08-10 19:00:00

Aby sme mohli normálne fungovať počas dňa, potrebujeme prijať dostatok tekutín. Náš organizmus však niekedy kričí o pomoc, pričom o tom ani len netušíme. Ako zistiť v priebehu pár sekúnd, či sme vypili dostatok vody?

Ak sme dehydrovaní, bolí nás hlava, cítime sa malátne, sme unavení, nie sme schopní sa sústrediť a koncentrovať na prácu. Vtedy stačí vypiť pohár vody a hneď sa budeme cítiť lepšie! Nie vždy nám však dá telo najavo, že potrebuje viac vody. Cítime sa relatívne dobre, preto sme v domnienke, že všetko je v poriadku.

Čítajte tiež: Pravda o multivitamínoch, ktorá vám otvorí oči: V tomto prípade by sa nemali užívať!

Ďalšie príznaky nedostatku tekutín:

  • Závraty
  • Tmavší moč
  • Zápach z úst
  • Problematické trávenie (zápchy)
  • Horúčka (v prípade ťažkej dehydratácie)
  • Náhle chute

Nespoliehajte sa radšej na to, že vám organizmus vyšle nejaký signál. Spravte si jednoducho test v pohodlí domova a zistite to sami v priebehu niekoľkých sekúnd!

Spravte si rýchly test!

Hoci si telo zvykne vypýtať to, čo mu naozaj chýba a to sa týka i nedostatku tekutín, nie vždy to dokážeme rozpoznať. Prejavy sú rôzne. Aby ste však sami zistili, či je všetko v poriadku, existuje jeden trik, ktorý vám to uľahčí! Čo je na tom najlepšie, trvá len pár sekúnd. Mnohí si ho možno budú pamätať z detstva. Trik spočíva len v tom, že medzi dva prsty chytíte kožu z opačnej strany dlane, natiahnete a pustíte.

Vrátila sa vám pokožka hneď do pôvodného stavu? Všetko je v poriadku, mali by ste mať dostatok tekutín. Ak sa však natiahnutá pokožka vracia pomalšie, treba si dopriať minimálne jeden pohár vody! Nedostatok tekutín sa totiž zvykne ukázať aj na pokožke. Dopriali ste si veľké množstvo tekutín? V tom prípade očakávajte vláčnu a pružnú pokožku. Ak zanedbávate pitný režim, pokožka je suchšia a nie je elastická.

Fotogaléria

2018-08-10 19:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia