Lacný TRIK, ktorý vás zbaví utrpenia: Takto sa zbavíte SPÁLENEJ pokožky za 30 minút

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-27 16:00:00

Napriek tomu, že sa na nás z každej strany valia upozornenia pred tým, aby sme nespálili, stále je veľa ľudí, ktorí to so slnkom preženú. Ďalšie dni sú preto plné bolesti, pálenia, štípania a nakoniec svrbenia a šúpania pokožky. O to viac poteší zistenie, že existuje spôsob, ako sa zbaviť spálenej pokožky už do 30 minút!


Prvá pomoc

Znie to neuveriteľne, ale nemusíte trpieť! Keď sa spálite na slnku, obvykle trvá niekoľko dní, kým sa z toho úplne dostanete. Neostáva teda nič iné, než to prežiť. Každý jeden dotyk páli a bolí a vy máte problém už len si niečo obliecť. Dá sa spálená pokožka zachrániť?

Čítajte tiež: Potravinová PLESEŇ môže zaútočiť na PEČEŇ: Kto by si mal dávať pozor a môžete z nej ľahko ochorieť?

Nepríjemný pocit pálenia si vyžaduje okamžitú pomoc! To zistila mladá žena, ktorej sa opaľovanie na slnku vymplo spod kontroly, ako sa píše na womenshealthmag.com. Výsledkom je začervenaná bolestivá koža! Keďže nemala po ruke žiadny prípravok z lekárne, po ktorom by sa jej uľavilo, musela sa spoľahnúť na domáci prípravok. Vyskúšala niečo, čo je primárne určetné na úplne niečo iné, no sama bola milo prekvapená, ako to fungovalo!

Sama sa s týmto trikom pochválila na internete, čím rozpútala doslova ošiaľ. Kúzlo spočíva v použití obyčajnej peny na holenie. Je jednu, akú si vyberiete, mala by však spĺňať jednu vec: musí obsahovať mentol.

Ako na to?

Stačí, ak si ju nanesiete na spálené miesto a nacháte pôsobiť. Do niekoľkých sekúnd sa dostaví chladivý efekt peny a za 30 minút zmizne začervenanie! Následne penu dôkladne opláchnite a užívajte si úľavu, ktorá sa dostaví. Ak budete mať pokožku stále červenú, opakujte aj ďalšie dni.

Ako zdôrazňuje mladá žena, je dôležité vybrať si penu, nie gél na holenie. Následne stačí holiacu penu naniesť v hrubej vrstve na spálenú pokožku a nechať tak. Holiaca pena akoby vytiahne teplo zo spálenej pokožky von. Ak vás bude pokožka svrbieť, nemajte strach, znamená to, že sa lieči! Po 30 minútach pena na pokožke akoby stvrdne.

Čo na to odborníci?

Podľa Susan Massickovej, MD, dermatologičky z Ohio State University Wexner Medical Center, zácisí od typu holiacej peny. 

Pena na holenie sama o sebe nie je to, čo pomáha pri spálení od slnka, ale môže obsahovať ďalšie prísady, ktoré môžu zmierniť bolesť a znížiť začervenanie, ako je mentol a aloe vera,“ hovorí odborníčka.

Holiaci krém alebo pena na rozdiel od gélov alebo pleťových vôd, ktoré by ste si vtierali do pokožky, pôsobí takmer ako ochranná bariéra, hovorí Loretta Ciraldoová, MD, FAAD, dermatologička z Miami. Môže pomôcť dočasne ochladiť postihnuté miesto, ak obsahuje správne prísady.

Na druhej strany, netreba sa spoliehať na holiacu penu a očakávať, že spraví zázraky. Odporúča sa kúpiť si krém na holenie s obsahom mentolu. Ako dodáava Dr. Ciraldoová, mentol má ochladzujúci účinok, ktorý pomáha upokojiť pokožku. Výborná je pena tieť s aloe vera - ide o protizápalovú zložku. Pomáha nielen ochladiť pokožku, ale zmierňuje zápaly, ktoré môžu skrátiť trvanie úpalu, znížiť začervenanie a pomôcť pokožke zostať hydratovanou a bez pľuzgierov.

Fotogaléria


Tagy:
slnko zdravie spálená pokožka

2020-07-27 16:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia