Veľká chyba pri kúpe zubnej pasty: Toto treba sledovať na jej obale!

Zdroj: gettyimages.com
2018-07-20 06:00:00

Keď sme v obchode a hľadáme zubnú pastu, nezvykneme podrobne zisťovať, akú vložiť do nákupného košíka. Skôr hľadáme tú, rokmi overenú a nami už dlhšie používanú zubnú pastu. Pritom zabúdame na podstatnú vec, ktorú by sme si mali všímať!

Všímajte si RDA

Mnohí zanedbávajú prevenciu, ktorá je dôležitá, ak sa chcú vyhnúť zubnému kazu. Aj z toho dôvodu je dobré sledovať na obaloch zubných pást jeden podstatný údaj. Málokto vie, o čo ide a že sa vôbec taká informácia tam nachádza!

Čítajte tiež: Obyčajná voda zrýchľuje metabolizmus až o 30 percent: Ale musí mať tú správnu teplotu!

Nájdete ju pod označením RDA. Znamená abrazivitu, pričom čím väčšie číslo pri nej uvidíte, tým viac zubná pasta pôsobí ako píling. Jednoducho povedané, škriabe sklovinu! Dokonca niektorí výrobcovia RDA na paste ani neuvádzajú.

Ak máte silnú zubnú sklovinu, mali by ste hľadať RDA nižšie ako 100 a osoby s citlivými zubami pod 50. Čo je na tom najhoršie, predávajú sa zubné pasty, ktoré majú RDA okolo 200! Väčšinou sú to pasty na bielenie zubov, ktoré sú založené na mechanickom princípe bielenia. V paste sa nachádzajú drobné brúsne čiastočky, ktoré vaše zuby doslova ožmirgľujú.

Ďalší problém

To však nie je všetko! Tí, ktorí majú problémy s krvácajúcimi ďasnami si zvyknú kupovať pasty proti krvácaniu ďasien. Tieto pasty však sťahujú cievy v ďasnách. Výsledkom sú nedokrvené ďasná. Stiahnuté cievy krvácajú menej. Avšak bakteriálny zápal, ktorý je za problémom krvácani ďasien sa nerieši! Zápal tak pretrváva a prechádza do parodontitídy, ústupu ďasien či až kývania zubov.

Fotogaléria

2018-07-20 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia